ДРАГАН ЧОВИЋ, ИНАЧЕ И ПРЕДСЕДНИК ХДЗ-а БиХ, ШОКИРАО ХРВАТСКУ: Усред Загреба на ХРТ-у хвалио Додика и Вучића (ВИДЕО)

DRAGAN ČOVIĆ, INAČE I PREDSEDNIK HDZ-a BiH, ŠOKIRAO HRVATSKU: Usred Zagreba na HRT-u hvalio Dodika i Vučića (VIDEO)

17 decembra 2017

Dragan Čović, predsedavajući Predsedništva BiH i predsednik HDZ BiH, u emisiji Hrvatske televizije „Nedeljom u dva“ pohvalio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Na konstataciju voditelja Aleksandra Stankovića da bi neki mogli da mu zamere to što ima dobre odnose s Vučićem, Čović je rekao:

– Predsednik Vučić se pokazao kao nesporan lider. Danas može jednako da otvara vrata u Briselu, SAD, Rusiji. To je druga dimenzija Vučića. Nametnuo se svojim tehnikama, verovatno kao neko ko predvodi dosta uspešno i može da otvara vrata koja drugi ne mogu.

Stanković ga je potom pitao šta kaže na primedbe običnih ljudi koji Vučića smatraju velikosrbinom koji je to ponašanje pokazao tokom rata, Čović je kazao:

– A kako se razgovaralo 1992, 1995, 1996? Ja u BiH moram da razgovaram sa Srbima i Bošnjacima političarima… Razgovarao bih sa svakim živim na ovom svetu sa kim treba nešto da se radi.

Čović se pozitivno izrazio i o Miloradu Dodiku, predsedniku Republike Srpske.

– Uprkos njegovim gafovima, nikad nije izneverio dogovore koje smo napravili, što je posebno džentlmenski s njegove strane kad je u pitanju politika. Ja to cenim i nastaviću negovati dobre odnose – kaže Čović, koji dodaje da u BiH on čuva hrvatske interese.

KOMENTARI3 komentara

  1. Batina says:

    Mili nije mjesto sa vama.

  2. Trifun says:

    Hrvatska je gencodna pudlica drzava zapadnih genocidnih hijena, 100%! Odgvorna 100% za sve ratove na Blakanu bez dileme! Svoju nezavisnost je mogla da ostvari 100% mirnim putem ali nije htjela, htjela ja da isprovocira nas narod Srbe na ustanak i oruzje uz obecanje zapadnih genocodinih hijena da ce im pomoci da ih sve Srbe protjeraju iz NDH2 kako ne bi bili smetnja kao konstitutivni narod uvlacenju NDH2 u krvavi genocidni NATO! 100% genocidna pudlica drzava koja zbog toga nece opstati. Zapamtite sto sam vam rekao. Nema nazad.

  3. goran says:

    Kako su onda druge genocidne drzave opstale, stavise svi ih u svetu cene i gledaju da se kod njih dosele (primer: Nemacka, USA???) Previse se uzdas u pravdu, Trifune. Nema pravde, ovim svetom komanduje Djavo licno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *