Dragan Đilas ostaje predsednik Demokratske stranke

Dragan Đilas ostaje predsednik Demokratske stranke

19 januara 2014

ds-(7)_620x0Na sednici GO izglasano poverenje Draganu Đilasu kao lideru stranke. Kako saznajemo, za Đilasov izveštaj glasalo 274 članova GO, a 127 je bilo protiv.

Javno izjašnjavanje članova Glavnog odbora DS završeno je oko 00.30, a glasalo je 426 delegata. Deset je bilo uzdržanih, a 15 je bilo nevažećih.

Na javno izjašnjavanje DS se odlučila pošto, kako je rečeno novinarima, ima onih članova Glavnog odbora koji imaju punomoć da prisustvuju sednici i učestvuju u radu, ali ne i da glasaju. Ta mogućnost, kako je naglašeno, predviđena je statutom stranke.

Glasanju je prethodila maratonska sednica na kojoj je skoro 70 članova Glavnog odbora imalo reč. Starije demokrate ne pamte da je jedna sednica njihove stranke ovoliko dugo trajala.

Posle skoro dvanaest sati rada, članovi GO odlučili su da Đilas ostane predsednik stranke do završetka lokalnih izbora u Beogradu. Ukoliko ti rezultati ne budu zadovoljavajući, sam Đilas je predložio da se održi vanredna skupština stranke na kojoj će demokrate birati novo rukovodstvo.

Zamenik predsednika Bojan Pajtić je predložio da se posle izbora u Beogradu održi vanredna izborna skupština te stranke.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *