„Драги политичари, хушкачи рата“ – СТАТУС КОЈИ ЈЕ ПРОБУДИО ЦЕО БАЛКАН

„Dragi političari, huškači rata“ – STATUS KOJI JE PROBUDIO CEO BALKAN

28 septembra 2017

Statusi koje obični građani objavljuju na Fejsbuku sve češće postaju „viralni“ ukoliko izražavaju mišljenje velikog broja ljudi, naročito sada u vreme zapaljivih političkih retorika u zemljama Bivše SFRJ.

Nakon poruke jednog Splićanina koji je objasnio da zbog Ustaša i zločinaca napušta zemlju, hrvatski mediji su preneli i status jednog Bosanca.

Evo što je političarima u Bosni i Hercegovini, ali i svim ostalima u zemljama bivše Jugoslavije, sada, kada se ponovno dižu tenzije, poručio Miroslav Čerek iz Bosanskog Broda.

– Dragi političari…. huškači rata…. Na prvoj slici sam ja sa 17-18 godina… Uzeli ste mi mladost, zdravlje… ubili sve u meni, ali čoveka i srce niste… Sve ste mi uzeli za vaše ideale i da vama bude bolje… da možete sve opljačkati… Na drugoj slici je moj sin sa 17-18 godina. E, dragi moji… njega vam ne dam, njemu sam usadio ljubav prema svima, mir i napravio od njega čoveka… Njega vam ne dam za vaše ideale, vašu decu… da opet pljačkate. Ne dam da pucate u njega, da ga terate u rov po suncu, kiši i snegu… Da ga ranjavate… da krvari za vaše ideale… Njega vam ne dam… za njega glave skidam… gazim sve! – napisao je Miroslav Miki Čerek, a njegov je status uzdrmao duhove u BiH, a i u regionu.

Mladim ljudima, koji su rođeni nakon rata, poručio je da ne veruju političarima.

– Ne dajte da vas zalude, udružite se protiv rata, protiv bande željne vaših mladih života i krvi. Meni su uzeli mladost, ali ljubav, prema ljudima svih vera, nikada nisu. Ne damo vas deco. Ne dajte se! – napisao je Miroslav Miki Čerek.

KOMENTARI2 komentara

  1. Batina says:

    Pravo zbori.

  2. Mali says:

    Duboko postovanje Vasem razmisljanju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *