Dragoljub Ojdanić u Beogradu: Savest mi je čista

Dragoljub Ojdanić u Beogradu: Savest mi je čista

29 avgusta 2013

ojdanic_620x0Penzionisani general Vojske Jugoslavije Dragoljub Ojdanić izjavio je danas po povratku iz Haga da nije počinio nikakav ratni zločin, da mu je savest čista i da mirno spava.

Ojdanić, kojeg su dočekali brojni rođaci, rodbina i prijatelji, je u skoro dvadesetominutnom obraćanju novinarima na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu rekao i da je razočaran u međunarodno pravo i pravdu.

On je naveo da je tokom sukoba 1999. na Kosovu i Metohiji bilo zločina na svim stranama i da se uvek zalagao da se svi zločinci kazne.

Ojdanića je na aerodromu dočekao i trubački orkestar koji je sa njegovim rođacima i prijateljima u dva autobusa doputovao iz užičkog kraja, gde je penzionisani general VJ rođen.

Okupljeni su nosili državne zastave, a Ojdanićevo pojavljivanje i obraćanje medijima ispratili su skandiranjem „Živeo general“ i „Bravo generale“.

Ojdanić je stigao redovnom linijom „Er Srbija“ iz Amsterdama u Beograd, pošto su mu istekle dve trećine kazne na koju ga je osudio Haški tribunal.

Tribunal je Ojdanića februara 2009. prvostepeno osudio na 15 godina zatvora zbog pomaganja i podržavanja prisilnog premeštanja, deportacija, ubistava i progona Albanaca sa Kosova 1999. godine.

Ojdanić se dobrovoljno predao Tribunalu u proleće 2002. godine. Sudilo mu se zajedno sa bivšim predsednikom Srbije Milanom Milutinovićem, koji je oslobođen svih optužbi.

Postupak je istovremeno vođen i protiv bivšeg srpskog premijera Nikole Šainovića, generala VJ Nebojše Pavkovića i Vlastimira Lazarevića i policijskog generala Sretena Lukića.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *