ДРАМА – МАКРОН ПАДА!

DRAMA – MAKRON PADA!

11 juna 2024

Francuski predsednik Emanuel Makron razgovara sa svojim okruženjem o mogućnosti da podnese ostavku na mesto šefa države ako desnica pobedi na parlamentarnim izborima, javlja radio Evropa 1, pozivajući se na neimenovani izvor.

„Ostavka predsednika nije tabu, danas moramo da razmotrimo sve scenarije“, citira radio jednog od Makronovih bliskih saradnika.„On je spreman da žrtvuje ostatak svog petogodišnjeg mandata“, dodao je on.

Evropa 1 tvrdi da je sam Makron poslednjih nedelja razgovarao o ovom „ekstremnom scenariju” sa jednim od svojih sagovornika.

Međutim, radio stanica smatra da ostavka nije predsednikova opcija, „iako bi njena perspektiva trebalo da posluži u ovoj kampanji za dramatizaciju predstojećih izbora“.

Druga strategija koju predsednik može da izabere je koegzistencija na vlasti sa desničarskim Nacionalnim okupljanjem u slučaju da ono pobedi na parlamentarnim izborima.

Makron je 9. juna odlučio da raspusti Narodnu skupštinu (donji dom francuskog parlamenta) i raspiše vanredne izbore zbog poraza njegove partije na izborima za Evropski parlament (14,6 odsto glasova). To je upola manje od opozicione desničarske stranke Nacionalno okupljanje, koju je podržalo 31,4 odsto biračkog tela. Prvi krug vanrednih izbora za Narodnu skupštinu biće održan 30. juna, a drugi 7. jula.

KOMENTARI5 komentara

 1. Baćo says:

  Jadničak. A taman je hteo da bude upamćen kao drugi Napoleon.

 2. Velika Metla says:

  Da postaviš na bilbordima sliČku one tvoje/tvojega "krasivojke", jer ako njena/njegova "lepota" ne privuče ogroman broj glasača neće niko i ništa. -:)))

 3. Jagoda says:

  Sad ni mi nećemo dobiti Rafale 2054…uh sto mi je krivo.

 4. Rostand says:

  Siroti Makarondžija,mora se stalno dokazivati prekookeanskim gazdama i lajati na Rusiju,ima tu i teškog straha,ide Olimpijada,a ako se bude jogunio,mogli bi opet iskrsnuti džihad teroristi.Gadno je to,globalna mafija ide na sve ili ništa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *