ДРАМА НА ГРАНИЦИ! Кренули израелски авиони!

DRAMA NA GRANICI! Krenuli izraelski avioni!

10 decembra 2020

Izraelsko ratno vazduhoplovstvo je u četvrtak obavilo nekoliko letova iznad libanske teritorije, pošto su pojačale svoje nadzorne operacije unutar zemlje.

Prema izveštajima sa libansko-sirijske granice, viđeni su izraelski ratni avioni koji su izvodili lažne napade iznad regije Jabal Šeik (planina Hermon), gde oni često napada susednu Siriju.Dalje, viđeni su izraelski ratni avioni kako lete iznad južne gubernije Nabatijeh, dok su njihovi avioni leteli na malim visinama iznad brojnih područja, uključujući i okrug Bint Džibejl.

Izraelski ratni avioni leteli su napred-nazad od gubernije Nabatijeh do obližnje guvernorate Beka’a, pre nego što su se vratili na teritoriju zemlje.

Ovi izveštaji dolaze u vreme povećanih trvenja između Izraela i Irana, posebno nakon što je Iran optužio Mosad da je igrao ulogu u atentatu na Mošena Fahrizadeha.

Od atentata na Fahrizadeha, Izrael je pojačao letove iznad Libana, a neki izvori izveštavaju da su ratni avioni leteli čak do severa do okruga Džibejl (Biblos).

Liban je više puta optužio Izrael za kršenje njegovog vazdušnog prostora, jer su svakodnevni upadi podstakli Bejrut da podnese žalbe snagama UNIFIL-a unutar zemlje.

(Pravda)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *