ДРАМА НА ГРАНИЦИ! Кренули израелски авиони!

ДРАМА НА ГРАНИЦИ! Кренули израелски авиони!

10 децембра 2020

Израелско ратно ваздухопловство је у четвртак обавило неколико летова изнад либанске територије, пошто су појачале своје надзорне операције унутар земље.

Према извештајима са либанско-сиријске границе, виђени су израелски ратни авиони који су изводили лажне нападе изнад регије Јабал Шеик (планина Хермон), где они често напада суседну Сирију.Даље, виђени су израелски ратни авиони како лете изнад јужне губерније Набатијех, док су њихови авиони летели на малим висинама изнад бројних подручја, укључујући и округ Бинт Џибејл.

Израелски ратни авиони летели су напред-назад од губерније Набатијех до оближње гувернорате Бека’а, пре него што су се вратили на територију земље.

Ови извештаји долазе у време повећаних трвења између Израела и Ирана, посебно након што је Иран оптужио Мосад да је играо улогу у атентату на Мошена Фахризадеха.

Од атентата на Фахризадеха, Израел је појачао летове изнад Либана, а неки извори извештавају да су ратни авиони летели чак до севера до округа Џибејл (Библос).

Либан је више пута оптужио Израел за кршење његовог ваздушног простора, јер су свакодневни упади подстакли Бејрут да поднесе жалбе снагама УНИФИЛ-а унутар земље.

(Правда)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u