ДРАМА НА КОСОВУ- АЛБАНСКЕ ТРУПЕ КРЕНУЛЕ КА СЕВЕРУ: Срби на удару, СТРАХУЈУ

DRAMA NA KOSOVU- ALBANSKE TRUPE KRENULE KA SEVERU: Srbi na udaru, STRAHUJU

22 novembra 2018

Dobili smo nove informacije o pokretu albanskih trupa iz baza Belvedere i Vrelo ka severu Kosova, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Ponovo su uzeli onaj gliser kojim se Tači vozio po Gazivodama. Ili kreću da kontrolišu jezero Gazivode ili žele da kontrolišu zeleni prelaz“, rekao je Vučić.Vučić je dodao i da kombi poreske inspekcije šparta po Ranilugu i iz prodavnica oduzima srpsku robu.

Inače, Vrelo je naselje u opštini Lipljanu na Kosovu i Metohiji, a Belvedere je baza u selu Svinjare u Južnoj Kosovskoj Mitrovici.

„Idu ka južnom delu Mitorvice. Dolaze pripadnici Rosu i KBS, idu velikim kamionima punim ljudi, ka južnoj Mitrovici, verovatno ka Bairu“, rekao je Vučić i dodao da nijedan pripadnik KBS srpske nacionalnosti nije pozvan na posao.

„Mi nismo premeštali vojne i policijske snage. Zašta se pripremaju, ne znam…“, naveo je Vučih.

Prema Vučićevim rečima, Haradinajeva izjava nas dovodi u užasnu poziciju.

„Ali on to nije sam smislio, to govori da i neke druge sile stoje iza njega. Nije to iz njegove glave izašlo. Moramo da se spremimo za dugu i tešku borbu, pošto mu nezavisnost nećemo priznati“, poručio je Vučić.

Vučić: Pitam javno Maju Kocijančić: Koji sporazum smo prekršili?

Predsednik Srbije je uputio javno pitanje portparolki EU Maji Kocijančić: „Koji smo to sporazum prekršili?“

Podsetimo, portparolka EU Maja Kocijančič izjavila je da je poruka Brisela povodom kosovskih taksi za robu iz Srbije „jasna i dosledna“ i da EU „jasno očekuje“ od kosovskih vlasti da povuku te mere, a „obe strane“ je pozvala da se uzdrže od provokacija.

KOMENTARI5 komentara

 1. Becki konjusar says:

  Ovo je sve debelousnic dogovorio pa sad pali narod. Jos se javno hvali da je naredio vojsci da se ne pomera. A kad sipci zauzmu i sever pokrajine on ce nam bez stida reci pa sta smo to mogli da ucinimo protiv sile kakva je NATO. E moj izrode ne gaji se prase uoči Bozica!

 2. Aleksandra says:

  dodjite dodjite šiptari biće novi kosovski boj

 3. Slobodanka says:

  KOME VEROVATI? 16:18 – KFOR: „Situacija je pod kontrolom. Ništa se ne događa“ „Situacija je pod kontrolom. Ništa se ne događa. Nije bilo nikakvog pokretanja trupa KBS prema Severu. Bilo je nekih policijskih trupa na jugu Mitrovice, ali kao što sam rekao, u kontaktu smo sa policijom i nije bilo razloga za zabrinutost,“ rekao je u naknadnom razgovoru za KoSSev portparol KFOR-a Vincenco Graso. Na naše pitanje da potvrdi navode predsednika Vučića da je KFOR danas zaustavio i sprečio kretanje specijalnih trupa ka Severu, Graso je odgovorio: „Nije imalo ničeg da sprečimo.“ Graso je naglasio da KFOR aktivno prati razvoj situacije na terenu.

 4. Slobodanka says:

  Naslovna strana lista Zeri: Od „takozvanog“ Kosova s ljubavlju, Stop 100% Izvor KoSSev - 22. novembra 2018. 15:15 Zeri naslovna strana 22. novembar Foto: Zeri Naslovna strana prištinskog lista Zeri osvanula je danas sa natpisom „Od ‘takozvanog’ Kosova s ljubavlju“, „Stop 100% („From ‘Takozvano’ Kosovo with love, Stop 100%“). Ovaj list, kako sami tvrde, podržava povećanje takse za uvoz robe iz Srbije i BiH. „Ova naslovna strana nije neutralna prema srpskoj robi. Krajnje je vreme za protivodgovor Srbiji kao državi,“ naveli su na njihovom zvaničnom Twitter profilu. „Naslovna strana od četvrtka (22. novembra 2018.) list ZËRI. Ova naslovna strana nije neutralna prema srpskoj robi. Krajnje je vreme za protivodgovor Srbiji kao državi. Pro (za) 100% takse za robu iz Srbije i Bosne, favorizujmo domaće proizvode. Čitaj na glas!“ U opisu naslovnice ovog uticajnog prištinskog lista navedeno je i: „Zbog neodgovornih političkih postupaka na štetu države Kosovo, Srbija i Bosna i Hercegovina rizikuju da izgube tržište od 500 miliona evra. Najmlađa država u Evropi, koju ne priznaju ove dve susedne zemlje, odlučila je da se carinske takse na njihovu robu povećaju na 100%.“ Kako je ovaj list dalje preneo, današnje izdanje privuklo je pažnju i poslanika u Skupštini Kosova.

 5. Deda Micko says:

  Srbadiji radi ko sta hoce, Srbi su krpa za brisanje patosa, sramota me je sto sam Srbin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *