ДРАМА НА НЕБУ ИЗНАД СИРИЈЕ: Руски ловци Су-35 пресрели турске авионе и натерали их на бег!

DRAMA NA NEBU IZNAD SIRIJE: Ruski lovci Su-35 presreli turske avione i naterali ih na beg!

20 avgusta 2019

Dva ruska aviona Su-35 presrela su turske ratne avione i prisilila ih da napuste vazdušni prostor Sirije.

Kako prenose lokalni mediji, Turska je poslala svoje avione u provinciji Idlib, pošto je Sirijska arapska vojska (SAA) pokrenula ofanzivu na uporište džihadista Kan Šejkun.Međutim, ruska avijacija ih je naterala da se vrate u svoju zemlju.

“Nema još informacija o ovom incidentu. Međutim, prema još nepotvrđenim izveštajima, turski piloti su bili naterani da napuste vazdušni prostor Sirije, pošto su bili oko 40 kilometara unutar ove zemlje. Ovo ukazuje da su turski avioni prvo dobili upozorenje, a potom su naterani da se vrate”, rekao je jedan izvor i nastavio:

“Ruski avioni Su-35 su bili uz sirijske vazdušne snage tokom akcije na Kan Šejkuna, pošto su dobili pretnje iz Turske da će biti napada”.

Turska vojska je navodno poslala pomoć od dva velika konvoja teroristima u severnu periferiju Kan Šejkuna, pošto su džihadisti izgubili veliki deo vojne tehnike.

(Pravda)

KOMENTARI7 komentara

 1. milorad2 says:

  ah znači municiju su slali svojim proksijima.Ovo je blesavo šta turci rade. Mogu da budu saveznici ili sa jednom ili sa drugom stranom u siriji, nemoguće je više tamo sedeti na dve stolice,a ako izaberu pogrešnu stolicu ode pola turske niz vodu.Sirija i rusi nemaju teritorijalne prretenzije prema turcia ali američki glavni domaćini i saveznici u regionu imaju.Cela istočna turska može postati nova država,kurdistan i zato je edrogan i okrenuo turke uprema istoku.Izgleda da još uvek postoji jak uticaj američkih "savetnika" u turskoj armiji i podeljenost te armije, a to je jako loša vest za tursku.Sirija i rusi moraju podhitno da srede operacije i učvrste sever sirije ako ne žele neprijatna iznenadjenja odatle, medjutim izrael se sve dublje upliće u tu situaciju i sve to kuva na visokoj temperaturi, bukvalno je meteorologija razlog zašto te borbe nisu žešće u ovom trenutku i čini mi se da čim zahladni tamo počinje mnogo gadan rat.

 2. persida says:

  Presrecu Turke, ali ne i Izraelce. Previse providno za koga Rusi rade.

  • padre says:

   Ma daj, da rade za Izrael, zašto bi onda opšte dolazili u Siriju?Rade oni za sebe, sve što otškrinu Amerima,dobro je!

  • Milan says:

   Bilo je da su avioni Ruske Federacije presretali i izraelske avione. Ali izraelska avijacija puno češće od turske pravi "izlete". Kada pogledamo kopnene snage Turska je formirala značajne pobunjeničko-džihadističke grupe za rušenje sirijskog režima. Od prvobitnih neprijatelja Sirije dosad veći zaokret je napravila Turska nego Izrael.

  • Milan says:

   Na ovu mi ličiš. Frau Gabrijela seoska ogovaruša trčala je po selu raznoseći vesti i to ober sorte, okršaj je usred porte. Pop Spira gađao je popa Ćiru liturgijskom knjigom, i izbio mu je zub. Narode, vesti.

 3. Slobodanka says:

  Snage SAA kontrolišu glavni put u dužini od oko 3-4 km severno od grada Kan Šejkun i otprilike pola tog grada su već preuzele. A južno od njega zbog preteće čeljusti tj. zbog mogućeg opkoljavanja pobunjeničko-terorističke snage same su napustile sever pokrajine Hama: gradiće Latamina, Kafr Zita i Morek i sela Latmin, Lahaja i Marakba. Dobiti 6 mesta bez borbe velik je uspeh, a to je ispalo moguće zbog dobro napravljenog plana ove ofanzive snaga SAA. Jasno je da ruski instruktori su i ovde prisutni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *