ДРАМА У АМЕРИЧКИМ ОДРЕДИМА: Иранска војска најавила нови потез у Црвеном мору!

DRAMA U AMERIČKIM ODREDIMA: Iranska vojska najavila novi potez u Crvenom moru!

13 januara 2021

Iranska vojska najavljuje novi potez u Crvenom moru. U sredu je iranska vojska najavila novi potez u Crvenom moru, koji bi joj omogućio da zaštiti iranske interese u ovom regionu.

Načelnik Generalštaba iranskih oružanih snaga general-major Muhamed Bageri rekao je u sredu, kako je prenela novinska agencija „Tasnim“ da će „izvršiti pomorske patrole u ​​Crvenom moru“.Prema Bageriju, nove patrole pojačaće sposobnost iranske vojske da osigura svoje pomorske vode i nadgleda aktivnosti svojih neprijatelja.

– Vratićemo Crveno more u kojem su se naši trgovački brodovi suočili sa određenim ograničenim napadima u našem pomorskom ophodnom području i pružićemo potpunu sigurnost našim brodovima i našoj naftnoj i komercijalnoj floti u tom moru – rekao je Bageri.

Iranski šef kabineta je rekao da će ove nove mere takođe sprečiti neprijatelje Islamske Republike da pokažu svoju snagu premeštanjem ratnih brodova kroz Crveno more.

– Neprijatelj dobro zna da je njegova moć prazna i iscrpljena, a ono što danas vidimo u njihovoj zemlji znak je početka perioda pada američke moći kao zločinačkog sistema, koji prikazuje državni terorizam u različitim dimenzijama – naglasio je general.

– Prošle nedelje smo bili svedoci otkrivanja podzemne raketne baze koja pripada mornarici Revolucionarne garde. Imali smo i pokret dva strateška broda važna Islamskoj Republici Iran, a svedoci smo povećanja odbrambenih snaga ovih snaga.

(Mediji)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *