ДРАМА У ЦРНОЈ ГОРИ! Медојевић апелује на једну ствар!

ДРАМА У ЦРНОЈ ГОРИ! Медојевић апелује на једну ствар!

24 новембра 2020

Експерти и апостоли иду на предавање код министра финансија из Владе Душка Марковића – тако председник „Покрета за промјене“ Небојша Медојевић описује данашњи састанак кандидата за министре у новој Влади са представницима Министарства финансија.

Један од лидера Демократског фронта упитао је где су нова визија, мисија, стратегија, тактика, акциони план…– Где је став апостола о споразуму са ММФ и плану штедње? Где је предлог социјалне политике и борбе против сиромаштва? Да ли ће бити ревизија приватизација? Да ли ће апостоли зауставити шверц цигарета којима се буџет оштећује десетине милиона евра или ће наставити са уградњом? Да ли ће апостоли разбити фармацеутску мафију и монополе који су довели до најскупљих цена лекова у региону – навео је Медојевић.

Он је упитао шта је план „апостола“ у вези са утајом пореза и прањем новца преко игара на срећу.

– Држава је годишње оштећена преко 100 милиона евра. Да ли ће апостоли бити за промену закона да нема повраћаја ПДВ-а код изградње станова за тржиште као што је у Србији? Да ли ћемо опорезовати екстра профит банака који пљачкају наше грађане? Да ли ће банке плаћати порез на камате – додао је лидер ПЗП.

Питао је и да ли се уводи прогресивна стопа опорезивања, да тајкуни плаћају већу стопу пореза.

– Да ли ће апостоли тражити да сви државни функционери, који су од државе добили станове по повлашћеним условима, плате држави станове по тржишним вредностима? Ја сам очекивао од експерата нови предлог буџета, економске политике, сет закона којима се мења буџетски систем. План борбе против сиве економије, пореске евазије… Где је план прихода од заплене имовине Ђукановића и осталих тајкуна прве и друге породице. Ради се о милијардама евра опљачканих од овога народа и државе – тврди Медојевић.

Како истиче, експерти иду код министра ДПС на обуку.

Министар Радуновић ће требати више дана да објасни експертима Предлог Буџета за 2021. јер експерти се први пут суочавају са писањем буџета, па им треба мало помоћи. Шта кажу апостоли на законску обавезу ребаланса буџета за 2020. због умањењих прихода и погрешне процене Влада пада БДП – пита Медојевић.

Он каже да је то још један доказ да је Влада апостола у суштини Влада континуитета и да ће само пратити смернице и економску покитику ДПС.

– ДФ би хапсио лопове, а апостоли иду на предавања! После свега не бих се изненадио да и ДПС гласа за њихову резервну Владу. Ништа од промена – поручио је Медојевић.

(rtcg.me)

KOMENTARI2 коментара

  1. Cp6a says:

    Јел "апостоли" нека алузија да владу бира наша црква? Ако јесте, онда ти Медо опет радиш, свесно или несвесно, у корист непријатеља Срба. Уби нас нестрпљивост и нетактичност. Све мора 100% одмах и сад, а ако не може, разочарани све бацамо у воду. 'Ајде браћо, уозбиљите се мало.

    • milos says:

      Njemu mnogo smeta sto nije ministar .A na konsultacije kod vucica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u