ДРАМА У ЦРНОЈ ГОРИ! Медојевић апелује на једну ствар!

DRAMA U CRNOJ GORI! Medojević apeluje na jednu stvar!

24 novembra 2020

Eksperti i apostoli idu na predavanje kod ministra finansija iz Vlade Duška Markovića – tako predsednik „Pokreta za promjene“ Nebojša Medojević opisuje današnji sastanak kandidata za ministre u novoj Vladi sa predstavnicima Ministarstva finansija.

Jedan od lidera Demokratskog fronta upitao je gde su nova vizija, misija, strategija, taktika, akcioni plan…– Gde je stav apostola o sporazumu sa MMF i planu štednje? Gde je predlog socijalne politike i borbe protiv siromaštva? Da li će biti revizija privatizacija? Da li će apostoli zaustaviti šverc cigareta kojima se budžet oštećuje desetine miliona evra ili će nastaviti sa ugradnjom? Da li će apostoli razbiti farmaceutsku mafiju i monopole koji su doveli do najskupljih cena lekova u regionu – naveo je Medojević.

On je upitao šta je plan „apostola“ u vezi sa utajom poreza i pranjem novca preko igara na sreću.

– Država je godišnje oštećena preko 100 miliona evra. Da li će apostoli biti za promenu zakona da nema povraćaja PDV-a kod izgradnje stanova za tržište kao što je u Srbiji? Da li ćemo oporezovati ekstra profit banaka koji pljačkaju naše građane? Da li će banke plaćati porez na kamate – dodao je lider PZP.

Pitao je i da li se uvodi progresivna stopa oporezivanja, da tajkuni plaćaju veću stopu poreza.

– Da li će apostoli tražiti da svi državni funkcioneri, koji su od države dobili stanove po povlašćenim uslovima, plate državi stanove po tržišnim vrednostima? Ja sam očekivao od eksperata novi predlog budžeta, ekonomske politike, set zakona kojima se menja budžetski sistem. Plan borbe protiv sive ekonomije, poreske evazije… Gde je plan prihoda od zaplene imovine Đukanovića i ostalih tajkuna prve i druge porodice. Radi se o milijardama evra opljačkanih od ovoga naroda i države – tvrdi Medojević.

Kako ističe, eksperti idu kod ministra DPS na obuku.

Ministar Radunović će trebati više dana da objasni ekspertima Predlog Budžeta za 2021. jer eksperti se prvi put suočavaju sa pisanjem budžeta, pa im treba malo pomoći. Šta kažu apostoli na zakonsku obavezu rebalansa budžeta za 2020. zbog umanjenjih prihoda i pogrešne procene Vlada pada BDP – pita Medojević.

On kaže da je to još jedan dokaz da je Vlada apostola u suštini Vlada kontinuiteta i da će samo pratiti smernice i ekonomsku pokitiku DPS.

– DF bi hapsio lopove, a apostoli idu na predavanja! Posle svega ne bih se iznenadio da i DPS glasa za njihovu rezervnu Vladu. Ništa od promena – poručio je Medojević.

(rtcg.me)

KOMENTARI2 komentara

  1. Cp6a says:

    Jel "apostoli" neka aluzija da vladu bira naša crkva? Ako jeste, onda ti Medo opet radiš, svesno ili nesvesno, u korist neprijatelja Srba. Ubi nas nestrpljivost i netaktičnost. Sve mora 100% odmah i sad, a ako ne može, razočarani sve bacamo u vodu. 'Ajde braćo, uozbiljite se malo.

    • milos says:

      Njemu mnogo smeta sto nije ministar .A na konsultacije kod vucica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *