ДРАМАТИЧАН АПЕЛ АНГЕЛЕ МЕРКЕЛ: Немачкој прети колапс ако у наредних годину дана не уради ово!

DRAMATIČAN APEL ANGELE MERKEL: Nemačkoj preti kolaps ako u narednih godinu dana ne uradi ovo!

15 decembra 2019

Nemačka početkom iduće godine donosi nov zakon koji bi trebalo da olakša uvoz kvalifikovanih radnika izvan Europske unije, najavila je nemačka kancelarka Angela Merkel i upozorila na „očajničku“ potrebu privrede za radnicima.

Prema poslednjim procenama, u Nemačkoj je trenutno nepopunjeno 1,3 miliona radnih mesta.U ekonomski najjačoj članici EU radi više od dva miliona građana iz neke od zemalja Unije.

„Ali to nije dovoljno i zato moramo potražiti kvalifikovane radnike izvan EU“, rekla je kancelarka.

„Bez dovoljno stručnjaka ni jedna privreda ne može da preživi“, upozorila je u redovnoj videoporuci koju je potpuno posvetila novom zakonu.

Istakla je kako se potreba za stručnjacima iz inostranstva ne odnosi samo na akademski obrazovane radnike, nego i na strukovna zanimanja.

„Mi trenutno imamo brojne poslodavce i preduzeća koja su u očajničkoj potrazi za kvalifikovanom radnom snagom“, istakla je Merkel.

Zakon o useljavanju kvalifikovane radne snage stupiće na snagu 1. marta 2020. godine, a cilj mu je da otvori put radnicima izvan EU da dođu i ostanu da žive u Nemačkoj.

(Hina)

KOMENTARI3 komentara

 1. Pera says:

  Mala deca znaju da je djavo otac lazi, tako da ni ova vestica nije izuzetak. Mora da ispuni cionisticki zahtev da uveze muslije koje ce unistiti nemacku.

  • Milan says:

   Ama, ta zla veštica se zagleda u našu i u ukrajinsku decu.

 2. petrovgrad says:

  Neci su genocidni narod, zajedno sa Hrvatima. Ameri su to zacrtali još 1943 čim su ušli u rat.Američki antropolog Ernest Huton je 1943. pisao o konceptu tajnog plana za “uništavanje nemačkog nacionalizma i ideologije, uz zadržavanje i produbljivanje poželjnih nemačkih bioloških i socioloških kapaciteta. Ova koncepcija odnosi se i na Hrvate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *