ДРАМАТИЧАН АПЕЛ АНГЕЛЕ МЕРКЕЛ: Немачкој прети колапс ако у наредних годину дана не уради ово!

ДРАМАТИЧАН АПЕЛ АНГЕЛЕ МЕРКЕЛ: Немачкој прети колапс ако у наредних годину дана не уради ово!

15 децембра 2019

Немачка почетком идуће године доноси нов закон који би требало да олакша увоз квалификованих радника изван Еуропске уније, најавила је немачка канцеларка Ангела Меркел и упозорила на „очајничку“ потребу привреде за радницима.

Према последњим проценама, у Немачкој је тренутно непопуњено 1,3 милиона радних места.У економски најјачој чланици ЕУ ради више од два милиона грађана из неке од земаља Уније.

„Али то није довољно и зато морамо потражити квалификоване раднике изван ЕУ“, рекла је канцеларка.

„Без довољно стручњака ни једна привреда не може да преживи“, упозорила је у редовној видеопоруци коју је потпуно посветила новом закону.

Истакла је како се потреба за стручњацима из иностранства не односи само на академски образоване раднике, него и на струковна занимања.

„Ми тренутно имамо бројне послодавце и предузећа која су у очајничкој потрази за квалификованом радном снагом“, истакла је Меркел.

Закон о усељавању квалификоване радне снаге ступиће на снагу 1. марта 2020. године, а циљ му је да отвори пут радницима изван ЕУ да дођу и остану да живе у Немачкој.

(Hina)

KOMENTARI3 коментара

 1. Pera says:

  Mala deca znaju da je djavo otac lazi, tako da ni ova vestica nije izuzetak. Mora da ispuni cionisticki zahtev da uveze muslije koje ce unistiti nemacku.

  • Milan says:

   Ama, ta zla veštica se zagleda u našu i u ukrajinsku decu.

 2. petrovgrad says:

  Neci su genocidni narod, zajedno sa Hrvatima. Ameri su to zacrtali još 1943 čim su ušli u rat.Američki antropolog Ernest Huton je 1943. pisao o konceptu tajnog plana za “uništavanje nemačkog nacionalizma i ideologije, uz zadržavanje i produbljivanje poželjnih nemačkih bioloških i socioloških kapaciteta. Ova koncepcija odnosi se i na Hrvate.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u