ДРАМАТИЧАН СKОK ЗАРАЖЕНИХ У РУСИЈИ, НАДЛЕЖНИ УПОЗОРАВАЈУ: Само Бог зна прави број, могуће и више од 250.000 у Москви!

DRAMATIČAN SKOK ZARAŽENIH U RUSIJI, NADLEŽNI UPOZORAVAJU: Samo Bog zna pravi broj, moguće i više od 250.000 u Moskvi!

3 maja 2020

U Rusiji i dalje raste broj zaraženih korona virusom pošto je za poslednja 24 sata obolelo još 10.633 osoba, saopštio je danas ruski krizni štab.

Ukupan broj obolelih u Rusiji dostigao 134.687. Ozdravilo je ukupno 16.639, a umrlo 1.280 osoba.Prema statistici kriznog štaba i podacima objavljenim na sajtu stopkoronavirus.ru, u Moskvi je inficirano ukupno 68.606 osoba, a samo za poslednja 24 sata 5.948.

radonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin izjavio je juče međutim da je realna slika da je u glavnom gradu zaraženo dva osto stanovnika, što je oko 250.000 ljudi.

Šef informativnog centra kriznog štaba Aleksandar Mjasnikov je komentarišući izjavu Sobjanjina rekao da je reč o „realnom broju“ zaraženih u skladu sa matematičkim prognozama, zasnovanim na sprovedenim testovima.

„Treba razumeti o kojim je ciframa reč. Realan broj niko ne zna osim Gospoda Boga. Mi govorimo o broju otkrivenih pacijenata po broju urađenih testova. Čak je i detetu jasno da je broj zaraženih desetine puta veći„, kazao je Mjasnikov.

Rusija je time pretekla Francusku i izbila na šesto mesto u svetu po broju zaraženih, prenosi Tass.

KOMENTARI3 komentara

 1. M says:

  Pa,nisu li Rusi uveli dosta stroge mjere socijalne distanciranosti?!?

  • Slobodanka says:

   Uspeli su prilično da zaštite unutrašnjost zemlje da se po njoj što manje širi zaraza iz Moskve. Ali biće najteže zaštititi Moskvu (preko 12 miliona stanovnika) jer ona je primila oko 1 milion povratnika iz Zapadne Evrope nakon izbijanja ove epidemije. ... Nešto nije u redu sa nem podacima iz ovog teksta, jer po broju ukupno zaraženih ispred Rusije značajno su i Francuska sa 168.396 zaraženih i Nemačka sa 165.183 slučaja zaraze. Još su upadljivije razlike kad se pogleda broj umrlih: Francuska 24.760, Nemačka 6.812, a Rusija 1.280. Francuska jedino bolje stoji sa brojem aktivnih slučajeva jer se oporavilo preko 50.000 Francuza. Ali u Francuskoj je ranije počela zaraza nego u Rusiji te zato trenutno ima veći broj osoba koje su već stigle i da se oporave.

 2. Slobodanka says:

  U potpunosti ne mogu zaustaviti širenje zaraze iz glavnog čvora Moskva, ali uspeli su to da uspore, a u tom medjuvremenu cela zemlja dobila je vreme da se bolje pripremi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *