ДРАМАТИЧНА ПОРУКА ИЗ КИЈЕВА: Спремајте се за рат!

DRAMATIČNA PORUKA IZ KIJEVA: Spremajte se za rat!

17 novembra 2021

Pariz i Berlin moraju da se pripreme za izbijanje sukoba između Rusije i Ukrajine, upozorio je kijevski ministar spoljnih poslova nakon nepotkrepljenih glasina da Moskva jača svoje vojne snage na zajedničkoj granici.Dmitrij Kuleba alarmirao je tokom sastanka sa svojim zapadnim kolegama, rekavši da će Zapad morati da izbegne da bude vezan za birokratiju u slučaju sukoba.

„Ako Rusija počne da deluje, jednostavno nećete imati vremena fizički da koordinišete, da prođete kroz sve birokratske procedure, da koordinišete odluke“, rekao je on.

„Zato, molim vas, uradite pripremne radove sada, jer ako se dogodi vojni scenario, jednostavno neće biti vremena“, rekao je Kuleba, obraćajući se francuskom i nemačkom kolegi Žan Iv Le Drijanu i Hajku Masu.

Kuleba je dodao da Kijev, međutim, ne želi da eskalira situaciju, već da će se braniti ako bude potrebno.

Kulebini zahtevi da Pariz i Berlin počnu vojne pripreme poklapaju se sa tvrdnjama šefa NATO-a Jensa Stoltenberga, koji je rekao da je vojna organizacija videla „neobičnu koncentraciju trupa“ na granici sa Rusijom.

Istog dana, ukrajinska Državna granična služba je, međutim, odbacila tvrdnje da se tamo gomilaju ruske snage. Portparol te službe rekao je za TV „Ukrajina 24“ da ona „ne registruje nikakvo kretanje opreme ili vojske naše susedne zemlje u blizini granice“. Prema njegovim rečima, ako zaista i dođe do bilo kakvog dešavanja, „to može biti desetine ili čak stotine kilometara od državne granice“.

Kremlj je demantovao izveštaje koji su ranije ovog meseca kružili zapadnim medijima da Rusija možda „planira invaziju“. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je izjavio: „Mi smo više puta govorili da kretanje naših oružanih snaga na našoj teritoriji nikoga ne treba da brine. Rusija nikome ne predstavlja pretnju.“

Američki „Politiko“ potpalio je vatru ranije ovog meseca zbog izveštaja u kojima se tvrdi da ruske snage navodno pojačavaju svoje prisustvo u blizini granice sa Ukrajinom. Za satelitske snimke objavljene uz članak tvrdi se da prikazuju rusku tehniku u blizini grada Jelnja, oko 250 kilometara od Ukrajine, ali upola bliže susednoj Belorusiji.

(Vostok.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. Vjatič says:

    Svi su "spremni", samo ne znaju kako da sakriju satelite na nebu od Rusa. A bez toga su "glineni golubovi"i sva vojna sila im je samo m e t a.

  2. milorad5 says:

    ukrajina pod zapadnom diktaturom nije u stanju da obezbedi pristojan život svojim gradjanima jer je kolonija nemačke i preko nemačke direktan FEUD nekoliko porodica iz amerike, uključujući i BAJDENOVE ,OLBRAJTOVU, OBAMU KLINTONOVE i još neke.Oni znaju da će uskoro početi sekonomski slom te opljačkane države a rat i anarhija je najbolji način da se uklone tragovi i svedoci pljačke,ako ne pokrenu haosd imaće pobunu stanovništva a to je mnogo opasnije za njih od bacanja ukrajine u rat koji će da izgubi.Ekonomija ukrajine je u groznom stanju i trenutno se pljačka šta je još preostalo ubrzanim tempom jer sve ovo oko ukrajine se i deslio zbog para,nema tu nikakve ruske opasnosti niti politike.U pitanju je politička mafija ioz amerike koja je osim pljnačke stanovnika ukrajine počela da lupa REKET ruskim izvoznicima gasa i usput su opljačkali RUSKU imovinu u ukrajini koja nije bila mala.To su rusi naplatili sa KRIMOM i ovi sad prde kao su rusi agresori.Mafijaši iz amerike pozivaju tobože "zapadnu civilizaciju" u odbrani demokratije itd.sve je to providna i bedna laž.Mislim da je akterima ovog haosa iz amerike i evrope bolje da se zavuku u duboke bunkere,platiće oni i njihove familije rusima ovo što su uradili sigurno,zato su se toliko i uplašili jer su to shvatili.Juriće ih RUSIJA do zadnjeg kao vodje čečenskih klanova posle ubistva nevine dece u beslanu samo polako ima vremena.A ovo brodova što su poslali u c.more je da ohrabre neonaacističke budale iz ukrajine koje su im lepo poslužili i sad bi da ih gurnu na ruiske tenkove i tako se reše neprijatnog balasta pri bežanju iz ukrajine,ista priča kao sa afganistanom se sprema desnom sektoru i ostali jurišnicima sa majdana i zato se sprema rat i prodaje se neispravna zasatarela oprema ukrajinskoj armiji za ogromne pare.Jer ako ne počne rat imaće pobunu na ulicama i to ove zime kad počnu nestašice i smrzavanje tamo.Ali ako počne izmišljeni rat onda mogu da galame kako su rusi krivi i to je sve.Jedino me zanima šta će ukrajinska mafija na vlasti da uradi kada shvate da su ih izigrali prijatelji iz vašingtona. jer ukrajinska mafija u kijevu NIJE POLITIČKA MAFIJA oni su STVARNI KRIMNALNI KARTEL.Vrlo lako mogu oni da zapucaju i po americi:), Mislim da su se "fine" američke familije malo zajeb.kada su ušli i dill sa mafijom koju čak ni staljin ni ČEKA ni NKVD nisu uspeli da potpuno unište:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *