ДРАМАТИЧНО ОБРАЋАЊЕ ВУЧИЋА: Тек сада почиње притисак на Србију! А Харадинаја ће пустити после 48 сати и биће херој!

DRAMATIČNO OBRAĆANJE VUČIĆA: Tek sada počinje pritisak na Srbiju! A Haradinaja će pustiti posle 48 sati i biće heroj!

20 jula 2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, povodom ostavke Ramuša Haradinaja, da na to Srbija mora da odreaguje smireno, odmereno, trezveno i bez bilo kakve euforije.

„Razumemo i očekivanja i potrebu našeg naroda za zadovoljenje pravde, naših ljudi koji su trpeli stigmu krivca i jedinih odgovornih za sve što se zbivalo na prostoru bvše Jugoslavije. Zato razumemo radost, al i neku vrstu zadovoljstva kod pripadnika našeg naroda zbog poziva Haradinaju na saslušanje, a zbog činjenice da je osumnjičen za ratne zločine“, rekao je on na konferenciji za štampu.Vučić je kazao da nema razloga za radost i euforiju, ne što pozitivno mislimo o Haradinaju, već zbog posledica koje dolaze posle tog čina, pre svega kako će se Albanci i međunarodna zajednica odnositi prema srpskom narodu i Srbiji.

Kako je rekao tu su važne stvari, položaj Srba na KiM, njihov svakodnevni život biće još teži nego danas, pošto dolazi do dotane homogenizacije Albanca i dalje ektremizacije njihovih stavovak, ali i još snažnije mržnje prema srpskom narodu i državi, koje doživljavaju kao jedinog krivca za sve njihove nedaće za ono što se dešava Hradinaju.

Srbija će, ističe Vučić, još više posvetiti pažnju opstanku i životu i bezbednosti srpskog naroda na KiM.

Predsednik Srbije poručuje i da naš narod na KiM može da računa na svoju državu i svoju Srbiju.

Srbija smatra da je nastavak dijaloga najvažniji za očuvanje mira i stabilnosti, navodi Vučić i ističe da je to činjenica, a ne farsa kao za neke u međunarodnoj zajednici.

Takođe, politička situacija ide u smeru daljeg odlaganja dijaloga Beograda i Prištine, naglasio je Vučić.

Kako kaže, ostavka Haradinaja je politički trik tako da on može da dobije još veću popularnost, da pregazi svoje političke protivnike i da d ovede do još ektremnijih staovova.

To će, kako je rekao, dovesti do sve ekstremnijih stavova Albanaca na Kosmet, jer Haradinaj postaje junak koji se bori za jedinstvevno i celovito Kosovo, a svi ostali, kaže, ostaju nedostojni velikog vođe koji ih vodi u sveltu budućnost.

Vučić je istakao da postoji neskriveno ćutanje međunarodne zajednice o zločinima na Srbija, i delom Albanaca i drugih nealbanaca, pre svega Roma.„A, mogli ste da vidite plejadu albanskih političara iz Albanije, koji su se izređali govoreći o Hardinaju kao o velikom fantaštičnom junaku i koji su okrivljavali sve druge za to što se dogodilo“, primetio je Vučić.

De fakto, politička situacija u Prištini i Tirani će krenti daljem približavanju i ujedinjavanju i nastavku tragične priče po sve nas, o Velikoj Albaniji.

Vučić kaže da postoji i dalje ćutanje međunarodne zajednice o zločinima nad Srbima i drugima na KiM.

„I danas međunarodna zajednica ćuti o tim zločinima i više govore o mogućim implikacijama“.

VUČIĆ: POLOŽAJ SRBA BIĆE JOŠ TEŽI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da posle ostavke Ramuša Haradinaja suštinski i de fakto politička situacija u Prsitini i Tirani stremiće daljem priblizavanju i ujedinjavanju i nastavku tragične priče po sve nas o „velikoj Albaniji“.

Vučić je u obraćanju javnosti pozvao da Srbija reguje smireno i odmereno iako će, kako je upozorio , položaj Srba na KiM biti još teži nego do danas.

On je istakao da će doći do dodatne homogenizacije Alabanaca, ekstremizacije njihovih statvova i još snažnije neskrivene mržnje prema srpskom narodu u srpskoj državi koju dozivljavaju kao jedinog krivca.

„Srbija će posvetiti još veću paznju opstanku zivotu i bezbednosti srpskog naroda na KIM, nas narod moze da racuna na Srbiju“ poručio je Vučić.

On je istakao da Srbija smatra da je nastavak dijaloga najvazniji za očuvanje mira i stabilnosti, i to je cinjenica i suština svega.

„Plašimo se da politicki razvoj događaja ide u smeru za daljim odlaganjem dijaloga između Beograda i Prištine“, rekao je Vučić.

On je ocenio da je ostavka Haradinaja politički trik, da bi on dobio još veću popularnost i pregazio političke protivnike sto će dovesti do još većeg eskretmizma, a on postane junak koji se bori za Kosovo, a svi drugi nedostojni velikog vođe.

Vučić je ukazao da međuanrodna zajednica ćuti o svemu tome, dok kako je kazao, plejada albanskih lidera iz Albanije su se se izređali govoreći o Haradinaju kao velikom junaku.VUČIĆ: HARADINAJ SE VRAĆA KAO HEROJ, RASTE PRITISAK NA SRBIJU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da će Ramuš Haradinaj sledeće nedelje otići u Hag, ali da će biti odmah puštem, te da će se na Kosovo vratiti sa udvostručenom popularnosću, a uveren je da će istovremeno rasti pritisak na Srbiju.

„Naša predviđanja su da će Haradinaj sledeće nedelje otići u Hag, da će ga odmah pustiti nazad, posle 48 sati. Vratiće se kao veliki heroj albanskog življa na KiM. Njegova popularnost će se udvsotručiti“, objasnio je Vučić na konferenciji za štampu.

Rekao je da će oni, koji bi pokušali da pronađu drugog mandatara, biti suočeni sa činjenicom da će to biti nemoguće bez Haradinaja zbog delegitimnosti drugih političara. „Haradinaj, a nisam siguran samo on, želi ubedljivu pobedu najtvrđe albanske opcije na izborima, koji će se održati krajem septembra ili oktobru.

Za to vreme je jasno da će glavni cilj biti formiranje većine bez Srpske liste, a u tome će koristiti i neke pripadnike našeg naroda. Biće to veliko albansko ujedinjenja unutar Kosova, ali i sa Tiranom“, uveren je Vučić.

Ukazao je da će dok traju izborne radnje biti nemoguće vođenje dijaloga, te da u tom periodu sigurno neće ukinuti takse, koje su stvorili užasnu situaciju u našim odnosima. „Njihov plan i ideja je da sačekaju izbore, a iz njih Ramuš izađe još snažniji. TU za Srbe nema mesta, a ni za dijalog“, podvukao je on.

Naveo je da će, nakon izbora, formiranje vlade uslediti tek u novembru, a odmah potom počinje i kampanja u Srbiji, gde su izbori u martu.

„Jasno je da tu razgovora nema. Moramo da se pripremimo da, ako neko ne bude malo odgovorniji u međunarodnoj zajednici i ne pritisne Prištinu, neće biti suštinske promene“, naglasio je on.

Vučić očekuje dodatni pritisak na Srbiju od onih koji su stvorili takozvanu državu Kosovo, a to su zapadne zemlje.

„Sve snažnije će da osećaju potrebu da se oštrica pritiska okrene ka Beogradu. Mi od njih tražimo ukidanje taksi, a onda će neki njihovi reći da šalju njihove lidere čak u Hag, pa je, prema njima, neophodno da sada moramo i mi da popuštamo mnogo više nego što smo mislili ranije“, ukazao je on.

Vučić je rekao da je to kao što čini sudija u košarci, kada se igra derbi, kada neko povede sa 10-20 koševa, počne da svira više u korist onog ko gubi. „Oni će uvek na svakom mestu, a kada se čini da se klatno, iako bi moglo biti klatno pravde, gurati i vraćati unazad“, uveren je on.

VUČIĆ: PRITISCI ĆE JAČATI, TRAŽIĆE PRIZNAVANJE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se narednih dva tri meseca očekuje jačanje pritisaka na Srbiju iz svih aspekata, posebno tokom septembra meseca i da će pritisci ići u pravcu da prizna nezavisnost Kosova.

Vucić je u obraćanju javnosti rekao da će Srbija insistirati na ukidanju taksi, a da će već u avgustu raditi na ekonomskom ujedinjenju balkanskih zemalja.

„To je jedina šansa da ekonomski napredujemo i time štitimo svoje interese“, poručio je Vučić.

Najavio je da će razgovarati sa vise lidera o ujedinjenju balkanskog prostora u ekonomskom smislu, i da mnoge balkanske zemlje to razumeju.

„Znam da su Svetozar Marković i kralj Aleksnadar stradali zalažući se za ideju balkanskih naroda i tražili približavanje balkanskih naroda, ja ne vidim drugi izlaz iz teških sukoba poslednjih decenija“, istakao je Vucicć.

On je ukazao da probleme moramo da rešavamo sami i da niko drugi to neće moći, kao i da mi hoćemo da razgovaramo sa Albancima.

Sve velike sile, kako je ukazao, učestvvoaće bez razlike u skladu sa svojim interesima.

„Ovde imamo mi interes na Balkanu“, rekao je Vučić navodeći da oni zbog njihovih unutrašnjih problema kazu da ne možemo u EU.

Samo ekonomsko jači možemo da postavljamo svoje zahteve i tražimo put ka EU.

„Srbija se ponosi činjenicom da je suverena, mi hoćemo saradnju sa velikim silama, ali nećemo tutora, hoćemo da imamo svoj stav zasnovan na interesima Srbije, a ne stav stranih ambasada“, istakao je predsednik.

On je dodao i da naš posao nije da zastupamo interese velikih sila, već našeg naroda i za očuvanje mira i stabilnosti.

Napomenuo je da Bramerc više ne kritikuje Albance, ali kritikuje srpske vlasti zbog visokih oficira vojske, zbog progona 800 000 Albanaca.

„Jesi li ti brojao Bramerc, svi se vratiše samo je Srba za 150 000 manje, o tome ne govorite“, rekao je Vučić.

To su stvari sa kojima ćemo da se suočavamo, rekao je on i naveo da će Srbija da prati situaciju u Prištini i neće se mešati u njihovu internu političku scenu.

„Pomagaćemo svom narodu, da on bude siguran i bezbedan“, poručio je Vučić.

KOMENTARI13 komentara

 1. Cetnik says:

  Dok ti stavljas omcu oko vrata svojim gradjanima i smisljas kako da im oderes kozu sa ledja, albanci se radjaju i sire i otimaju nam zemlju a mi izumiremo i napustamo zemlju.

 2. Slobodanka says:

  "A Haradinaja će pustiti posle 48 sati i biće heroj!" Pre će biti da će Haradinaja skloniti na veći broj sati da im nej+ko vreme ne smeta. Njegovim odlaskom omogućiće da heroji Vučić-Tači nastave dijalog i što pre da potpišu sveUbihvatni sporazum. Glavni cilj je širenje NATO-a na "zapadnom Balkanu" te u nečemu moraju da popuste da bi stvorili uslove da naš heroj "hrabro" i konačno uprska Srbiju kako Zapadu godi.

  • Slobodanka says:

   "nej+ko vreme" treba da stoji "neko vreme"

 3. Milan says:

  I tamo i namo "heroji" sve cupkaju u vrsti čekajući da odigraju zadate im role. Haradinaj je bio zajednički pokušaj EU i SAD da sa tvrdim stavom što pre isčupaju priznanje Kosova od strane Srbije. Kako to nije dalo uspeha, sad spremaju neku izmenjenu navodno bolju varijantu, a sa istim glavnim ciljem. Ta bolja varijanta sigurno nije bolja za Srbiju, ali jeste povoljnija za mangupa "heroja" koji treba konačno da nas izmanipuliše.

 4. Milica says:

  ne filozofiraj, pa nismo mi toliko bez mozga...ponisti briselski sporazum!!!!

 5. rodja says:

  ... Vucić je u obraćanju javnosti rekao da će Srbija insistirati na ukidanju taksi, a da će već u avgustu raditi na ekonomskom ujedinjenju balkanskih zemalja.... ujedinjenje balkanskih zemalja nije ništa drugo nego eu 2 koja će biti ono što su Nemanjići bili pred najezdom turaka. eu 2 će biti sigurnosni prsten, a uloga će im biti ujedno i bavljenje stočarstvom. očigledan primer je bugarska. mnogo su ekonomski ojačali od kada su u eu 1 !!! ... Samo ekonomsko jači možemo da postavljamo svoje zahteve i tražimo put ka EU... koja unija? ona što ne zna šta će sama sa sobom, ili sa migrantims? ili što stalno postavlja nove, i nove i nove uslove. eu trebamo radi resursa Srbije, jeftine radne snage, genetike i da budemo "konačno prihvatilište" za migrante. „Srbija se ponosi činjenicom da je suverena, mi hoćemo saradnju sa velikim silama, ali nećemo tutora, hoćemo da imamo svoj stav zasnovan na interesima Srbije, a ne stav stranih ambasada“, istakao je predsednik. kada mu je savetnik tonci bleeeer, koji stav mi imamo? predsednik je upoznat poodavno šta će se sve desavati, i zna sve, kada mu je savetnik, niko drugi, nego tonci bleeer! a savetnik tačija, žena bleeeera. i dokle će ponavljati mantru oriznavanje kosmeta? ako ne zna šta da radi, daj ostavku, pa nek neka neko drugi prizna, poništi sporazum, zamrzne konflikt, ili sprovede 1244. a ne samo priznanje, takse, priznanje, takse, priznanje i .... namera je očigledna: da nam pitanje kosmeta dojadi i konačno "shvatimo da kosovo moramo priznati"! ovakvim načinom rada Srbija je sve slabija i slabija. u bilo kom pogledu. "pametan je tonci bleeeeer". prava natematički um, ali nema urođeni gen inat.

 6. rajko says:

  C-c-c-c! I šta ćeš sad, jadan ti? Moraćeš da im predaš naš KiM, samo da ne cvrče, jel'da?

  • Jedan od "debila" says:

   Pala vlada Kosova u kojoj je bila tvoja lista ljudi. Zasta god se uhvatis, to se osusi

 7. Predrag says:

  Nije dosta sto nam svi prete nego nam preti i onaj koga su postavili da nas predvodi.

 8. Rale says:

  Ta isti veleizdajnik Vučić je stavio Srbiji i Srbima omču oko vrata ,,briselskim sporazumom" a sad glumi zabrinutost za posledice svojih izdajničkih poteza.

 9. Pravnik says:

  Sve ti znaš i uvek se obistinilo ono što si govorio. Kako ne bi znao kad se o svemu dogovaraš sa Tačijem, Haradinajem i zajedničkim nalogodavcem. Haradinaj je već jednom bio u pritvoru u inostranstvu pa je pušten, jer tvoji pravni stručnjaci nisu hteli sudu koji mu je odredio pritvor dostaviti dokaz o krivici. Sve drugo je gola laž. Da nisi takav kakav si nikad ti ne bi bio ni predsednik mesne zajednice, ali si "doveden" na vlast da činiš sve protiv Srbije i njenih nacionalnih interesa. Da imaš išta od ljudskosti nikad ne bi, ni po koju cenu, pristao da razgovaraš s najvećim ratnim zločincima. Namerno kažem "razgovaraš", jer nikad nisi "pregovarao" već si bespogovorno samo potpisivao sve što ti je stavljeno na sto. Dao si sve za ništa i sad nam neprekidno ponavljaš šta još treba da uradiš po nalogu tvojih "Zapadnih prijatelja". Potpisaćeš već pripremljen pravno obavezujući sporazum i ući u istoriju kao najveći veleizdajnik na svetu. Sramno je to nabeđeni pravniče, koji ne samo da nisi savladao Ustavno pravo, već nisi zapamtio ni tekst zaklete, ili će pre biti da je namerno gaziš kao i najviši pravni akt države. O Odredbama međunarodnog prava, s kojim je u skladu i Rezolucija 1244 SB OUN, da i ne govorim. Potpiši taj akt i time ćeš abolirati odgovorne za nelegalnu vojnu intervenciju, a Srbiji navaliti na slabašna pleća odgovornost za tu intervenciju. Možda će te nalogodavci za učinjenu uslugu osloboditi obaveze za naknadu materijalne štete "Republici Kosovo" koju tvoj pregovarač već zagovara. Da je na vlasti bilo koji čestit srpski domaćin, pa makar ne imao više od završene osnovne škole, nikad sa zločincima ne bi pregovarao ni o čemu, ali bi mu jedina obaveza bila izvođenje pred sud odgovornih za ratni zločin, njihovo kažnjavanje i obavezu naknade materijalne štete procenjene na više od 100 milijardi dolara od strane zemalja koje su učestvovale u tom ratnom zločinu. Nematerijalnu štetu koju su pretrpele porodice nastradalih i pomrlih od posledica korišćenja municije sa osiromašenim uranijumom još niko nije procenio. Zaboravio si na koliko godina zatvora se bili osuđeni presudom Okružnog suda u Beogradu iz 2000-te godine pojedini zločinci, od kojih je jedan i danas savetnik u Vladi Srbije, koga si doveo da pljuje po zemlji koju je u crno zavio, drugog si doveo na svoj miting, dok si trećem platio 2,5 miliona dolara za predsedničku kampanju supruge, a on te tapšao po leđima, kezeći ti se u lice i ponižavajući te kako te niko nikad nije ponizio. Ko od zagovornika krvničkog bombardovanja Srbije još nije dolazio u Beograd da ga nisi dočekao na prostrtom crvenom tepihu sa hlebom i solju, kako se u Srbiji oduvek dočekuje samo dragi gost. Kako ti je pored zastave Srbije prošao Džo Bajden, dok je u Prištini ljubio Albansku zastavu. Još nam samo fali da dovedeš i Olbrajtovu, pa će procenat smrtnosti od srčanog udara biti veći od procenta smrtnosti od posledica korišćenja municije sa osiromašenim uranijumom. Samo i dalje melji sa svih medija koje si uzjahao kako ćeš zaštititi Srbe na KiM, ali sve više vesti od tih Srba stiže da im najveća opasnost preti od tebe, ali to tvoji režimski mediji neće nikad objaviti. Eto i sam ne propuštaš da naglasiš kako je stvaranje Velike Albanije sve očitije, a tvoj glasnogovornik Milovan Drecun je još pre dva meseca izjavio da je stvaranje Velike Albanije nezaustavjiv proces. Blago Albancima kad i u Srbiji imaju zagovornike svoje politike. Ti si im protivustavnim Briselskim sporazumom dao sve atribute državnosti, ukidajući institucije države Srbije na KiM. Tvoja "Srpska lista", koja je izabrana po zakonima Republike Kosovo, bila je u Vladi Ramuša Haradinaja dok su u njoj donošene sve odluke pogubne po srpske nacionalne interese, i sad Ramušu Haradinaju nisu ni potrebni. Upitaj naslednika Milovana Drecuna Marka Đurića koji je sada rezultat? Davno je bilo 5:0, ali za Republiku Kosovo.

 10. petrovgrad says:

  Takve je naša petooktobraska vlast oslobodila masovno i autobusima prevezla na KiM, a da prstom nisu mrdnuli za oslobadjanje kidnapovanijh Srba. Kad ih je naša DOS-ovska vlast oslobodila, a što ne bi Hag.

 11. Pravnik says:

  petrovgrad, evo ti današnjeg naslova na portalu Srbin info:" DOKAZI: Srbija ustupila Hagu novu dokumentaciju protiv Haradinaja". Ja u prethodnom komentaru napisah da je Haradinaj već jedanput bio u pritvoru u inostranstvu pa je pušten. Napisah i da Srbija nije dostavila dokaze na osnovu kojih bi ga sud izručio Srbiji po raspisanoj međunarodnoj poternici. Haradinaj je bio u pritvoru u Bazelu u Francuskoj od 04.1.2017.godine. On je već jedanput imao suđenje u Hagu za ratne zločine, ali je oslobođen optužbi, uglavnom zbog nedostatka dokaza (eliminisanjem svedoka zločina). Za ista krivična dela za koja je bilo kom već suđeno ne može se ponovo suditi, ali može za dela koja nisu bila obuhvaćena optužnicom po kojoj je pravosnažnom presudom oslobođen. Kako sad Srbija ima gomilu novih dokaza počinjenih zločina od strane Ramuša Haradinaja, a nije ih prezentovala sudu u Bazelu gde je bio u pritvoru? Koliko se sećam naša štampa je vrvila od naslova da Haradinaj gradi stanove po Srbiji (najviše u Novom Sadu i okolini). Kako se mogao nesmetano šetati po teritoriji Srbije, a da ga vlast ne uhapsi i sudi mu? Ima li ikakve logike da u Vladi čiji je predsednik Ramuš Haradinaj sede predstavnici srpkog naroda (Vučićeve Srpske liste)? Ne sporim to što si napisao za DOS-ovsku vlast, a zar Vučić nije došao na vlast na kritici politike te vlasti, čijih je danas polovina članova u njegovoj stranci. Izjavljivao je i da će poništiti sve dogovore "žutih" sa Prištinom, a on umesto obećanja potpisa protivustavni Briselski sporazum, priznajući njime nezavisnost te naše okupirane pokrajine. Što se ne ugleda na državnike drugih zemalja kojima ne pada na pamet da priznaju nezavisnost svojih pokrajina, ili delova države. Katalonija referendumom izglasa nezavisnost od Španije i šta se desi? Vlada Španije sutradan uvede prinudnu upravu u toj pokrajini, a nesuđeni predsednik Katalonije pobeže u inostranstvo. Severni deo Kipra okupiran je davne 1974. godine od strane Turske i svaki državnik Kipra neprekidno ponavlja da nikad neće priznati nezavisnst okupiranog dela svoje teritorije. Koliko puta su to ponovili u susretu s Vučićem. Inače, po kom osnovu Vučić i dalje vodi pregovore sa vlastima u Prištini, kad vođenje politike nije u njegovoj nadležnosti? Predsednik Srbije ima čisto protokolarne nadležnosti, a i dok je vodio politiku države, kao predsednik vlade, činio je to suprotno Ustavu Republike Srbije i Rezoluciji 1244 SB OUN, koji jasno definišu status AP Kosovo i Metohija, kao sastanog dela Republike Srbije. Pa zar skoro svakog dana ne čuješ na ulici pitanja onih koji se ne bave politikom:"Ako je Kosovo nezavisna država zašto se od Srbije traži da prizna tu nezavisnost"?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *