ДРАМАТИЧНО САОПШТЕЊЕ РУСИЈЕ: Спремамо се за најгоре!

DRAMATIČNO SAOPŠTENJE RUSIJE: Spremamo se za najgore!

24 juna 2019

Raspoređivanje američkih raketa na kopnu u blizini ruskih granica izazvalo bi raketnu krizu sličnu „Karipskoj“, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov u Državnoj dumi.

– Što se tiče američkih planova, predstavnici administracije Bele kuće i Pentagona i predstavnici međunarodnog sekretarijata NATO-a sada nas uveravaju da SAD i Alijansa nemaju planove niti namere da raspoređuju buduće sisteme velikog dometa na kopnu u Evropi – izjavio je Rjabkov.– Nemaju planove, ali u slučaju instalacije lansirnih platformi Mk-41, to postaje realnost. Namere NATO-a su bile agresivne i takve i ostale. Ako dođe do realnog raspoređivanja takvih vrsta sistema na kopnu, situacija će se ne samo zakomplikovati, nego će eskalirati do krajnjih granica i možemo se naći u situaciji raketne krize bliske „Karipskoj“ – dodao je on.

Diplomata smatra da ignorisanje tačaka osnovnog akta Rusija-NATO na Zapadu pokazuje da Rusija treba da se priprema za najgori scenario.

– To što se dešava, imeđu ostalog, sa osnovnim aktom Rusija-NATO – dokumentom iz 1997. godine, gde se nalazi formulacija da Alijansa ne planira, niti ima namere ili planove da raspoređuje značajne snage u blizini ruskih granica, pokazuje da se sve to lako menja i da treba da se spremamo za najgori scenario – rekao je Rjabkov novinarima.

Zamenik šefa ruske diplomatije ipak je istakao da se Rusija nada da izlazak SAD iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa neće dovesti do eskalacije situacije u Evropi.

KOMENTARI5 komentara

 1. A akoM says:

  Rusi,ako ne udare preventivno prvi i ne očiste USA-Zapadne snage s svojih granica i dvorišta,će biti napadnuti i uništeni,i to jeftino i totalno,a da neće ni metka uzvratiti!Ta je mogućnost da Rusija tako bude prva napadnuta i uništena,realno puno veća nego da Rusija preventivno udari prva i očisti svoje dvorište!I to zato jer USA-Zapad već desetljećima ima i priprema taj svoj plan prvog udara,a Rusija se tek sada pita što činiti,tj.nije dovoljno spremna!No,možda shvate dašto im je jedina šansa,pa ipak udare prvi i očiste svoje dvorište,Ist.Europu,Blistok,itd.Pri čemu Balkan nema razloga za slavlje,kao ni mnogi drugi,u bilo kojoj varijanti!

  • deda says:

   Seljaci znaju da ako hoćeš da ubiješ zmiju moraš je udariti u glavu. Mahanje "metlom po dvorištu" je samo ljuti.

  • persida says:

   Rusi sporo misle, a jos sporije deluju. A povrh svega, zemlju im vode cionisti od 1917.

 2. Pikt says:

  Lepo kažu Englezima, Nemcima, Poljacima i Švedjanima da će biti prve mete preventivnog nuklearnog odvraćanja od moguće agresije na Rusiju. Neće više Rusi čekati da Ameri počnu napad iz svojih baza sa navedenih placeva. Evropljani ionako nemaju suverenitet nad svojom teritorijom a to se uvek krvavo plaća.

 3. milorad2 says:

  I ja mislim da će rusi udariti prvi onoga momenta kad rakete srednjeg dometa i tomahavci budu pozitivno potvrdjeni u rumuniji ukrajini i poljskoj, i isto mislim da će to u stvari možda i biti lažna uzbuna, nervozna reakcija, ali jednom kad se dugme pritisne VIŠE NEMA NAZAD,ili će biti sveobuhvatni udar ili su rusi GOTOVI.Amerikanci su sumanute budale kada rasporedjuju rakete na samim granicama rusije, a još su veći imbecili ako misle da će rusi da im poveruju na "swaet talking" o tome kako se oni samo "brane". Mislim da su ovo previše ozbiljne stvari i da će sigurno izazvati nuklearni rat velikih razmera i grozomornih razaranja, i rusi se upravo za to i spremaju, jer im je jasno da je odbrojavanje već počelo.Kada čujete da su rusi proglasili vežbu civilne zaštite to je kraj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *