ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ БИВШЕГ АМЕРИЧKОГ ГЕНЕРАЛА: Путин би могао да искористи нуклеарно оружје ако падне ОВАЈ ГРАД

DRAMATIČNO UPOZORENJE BIVŠEG AMERIČKOG GENERALA: Putin bi mogao da iskoristi nuklearno oružje ako padne OVAJ GRAD

3 oktobra 2022

Beri Ričard Mekefri, penzionisani američki general i poslovni savetnik koji je služio u kabinetu predsednika Bila Klintona, komentarisao je trenutno stanje na frontu u Ukrajini.

On spekuliše da bi ruski predsednik Vladimir Putin mogao da upotrebi nuklearno ili hemijsko oružje ako padne jedan grad koji su njegove snage ranije zauzele.– Ako padne Herson i Putin izgubi 15.000 svojih najboljih vojnika, to će biti politička katastrofa koja će destabilizirati državu. Ne može da pronađe izlaz. Jedini eskalacioni alati biće taktičko nuklearno ili hemijsko oružje. Katastrofa – naveo je Mekefri.

Što se tiče hemijskog oružja, on ističe da nervne otrove isporučuju prvenstveno topništvo i vazduhoplovne snage.

– To je loše oružje protiv dobro opremljenih i obučenih vojnika. U pitanju je strašno oružje terora nad civilima. SAD i NATO bi preduzeli veliku akciju konvencionalnim oružjem protiv Rusije – tvrdi Mekefri.

 

KOMENTARI6 komentara

 1. Gagi says:

  Nije ovo rat, ovo je klanica Slovenskog naroda. Vrlo se dobro zna ko je sve ovo inicirao, neprijatelj je dobro poznat. Umesto da osveta bude po teritoriji i narodu protivnika , ratuje se protiv zabludelog sopstvenog naroda. Putin i njegovi saradnici ce u nekom kratkom vremenskom periodu da isprave stoletnu nepravdu komunizma i da dozovu narod svojoj sustini, kako da ne. Koliko je danas primetno, ginu najbolji Ruski sinovi i najgori sljam sa zapada. Hvale se sofisticiranim oruzjem a ubijaju svoju decu zastarelim oruzjem. Nesto mi ovo nije u redu. Narocito zbog toga sto je primetna okupaciona komunisticka zvezda u svim zvanicnim protokolima i slavljima.

  • persida says:

   Rusi jos uvek vole komunjarske kasape, kao sto Srbi vole Tita. To je zaostao narod koji, istina, ima dusu, ali ta dusa je nesposobna da vidi realnost. Ovaj rat je americki biznis, unistavanje Evrope ce koristiti Americi, a ne Rusiji. Rusi su izvodjaci radova na zadatku oporavka americke banditske drzave.

 2. milorad5 says:

  "topništvo" alo bre jel ovo beograd ili zagreb.Što se tiče pada hersona,dobar vic.Ovi su stvarno odlepili izgleda na zapadu kada su shvatili koliko i kojom brzinom su rusi UNAKAZILI mafijašku armiju koju su oni spremali 8 god.:)Ukro armija je na IZDISAJU ako ne pošalju BRZO dovoljno obučenih i opremljenih pojačanja,nastavak ovog rata će se za tu armiju pretvoriti u MASAKR.Normalno,ta armija može još koji mesec da se batrga ali po koju cenu.Samo sa ogromnim žrtvam će moći da uspore rusko neminovno napredovanje i što više vreme bude prolazilo gubici i žrtve će biti na kraju neprihvaljive,to je onda SLOM ,nagli i totalni,predaja na sve strane odbijanje naredjenja i masovno dezertiranje,baš kao što se wermaht raspao u roku od zadnja 3 meseca rata.Hitler je do februara 1944 gonio svoju vojnu mašinu do potpunog sloma,a onda je usledio potpuni gubitk borbene sposobnosti i slom u pravom smislu te reči.Oko 50% vojnih i civilnih žrtava rata nemačka je pretrpela u zadnjih 8 MESECI RATA,upravo zbog taktike koju sad primenjuje ukro armija.Procena je da je tada izginulo oko 4 mil.nemaca za samo 8 meseci od oktobra 1944 do maja 1945,to čeka i ukrajinu ako nastave ovako i rusima nije potrebno nuk.oružje za to.Kada si IZGUBIO RAT i IZGUBIO si,predaj i pregovori su jedina opcija ako imaš kome da se predaš,a rusi nisu do sad pokazali apetite za masovno istrebljivanje "ukrajainaca" nit imaju takve doktrine na umu.Predaće se ovi oko zlenskog i kamarile i to vrlo brzo i naglo,nemam pojma samo da li će i zelenski da bude na tacni kao poklon uz predaju:)

 3. Srbski vitez says:

  Mekefri se očito prežderao osim go*ana još i velikih koločina bunike! Pa sad ne zna šta bulazni. Idi bre drtino pecaj ribe, igraj domine, šetaj parkom... nr brini ti drtino tuđu brigu. Jel to jasno!??

 4. Kostakos says:

  Amerika ce da unisti rusku vojsku u Ukraini i takodje flotu u crnog mora, ako Rusija upotrebi atomsko oruzje protiv Ukraine. To reko americki General Petorius.

 5. padre says:

  Najviše volim, kadmu se analizasvodi na to "Putin bi mogao"! Mogao bi i Bajden da padne sa bicikla, a da, on je to već uradio!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *