ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ ГЕНЕРАЛА ЛАЗАРЕВИЋА! У току је војна акција против Србије!

DRAMATIČNO UPOZORENJE GENERALA LAZAREVIĆA! U toku je vojna akcija protiv Srbije!

14 septembra 2019

Pod patronatom NATO-a u Albaniji se održava združena vojna vežba „Albanska sila 19“, a njene učesnice su upravo one države regiona koje je Priština pre nekoliko meseci u više navrata pozivala da se ujedine protiv politike Srbije.

Xrvatska, Severna Makedonija, Crna Gora, Bugarska, i takozvana vojska Kosova, zajedno uz albansku, vežbaju u vojnoj bazi „Biza“ u Albaniji pod budnim okom instruktora iz SAD, Velike Britanije, Nemačke, Italije, Turske i Poljske. Glavni cilj te vežbe, kako tvrde u Prištini, jeste da takozvane „kosovske bezbednosne snage“ povećaju saradnju sa partnerima i testiraju reakciju u doba krize.Da li je to samo prvi iskorak u prećutnom stvaranju najavljenog pakta protiv Srbije i da li je sam naziv te vežbe simptomatičan?

General u penziji Vladimir Lazarević kaže da nema sumnje da je to prva u nizu potvrda da se radi na formiranju pakta protiv Srbije.

NATO pokrovitelj

“Dakle, okupljaju se braća po oružju, kako su to nedavno rekli u Zagrebu za Hrvate i Albance. A oni to i jesu i to i ne kriju ni njihovi zvaničnici, koji o svemu javno govore. U ovoj prilici, taj pakt očito prevodi Albanija, koja je skupila sve centre iz okruženja. S druge strane, NATO sada licemerno podržava takozvanu vojsku Kosova, a prvobitno su njegovi zvaničnici govorili da nije vreme za tako nešto. Ispada da je NATO pokrovitelj te udružene vežbe sa nepriznatom vojskom nepriznate države“, ističe Lazarević.

General naglašava da je jasno da se ovde radi o demokratskom licemerju, jer Srbiji iz zemalja Kvinte stižu dnevni zahtevi da prestane da lobira za povlačenje priznanja nezavisnog Kosova.

“Iz same činjenice da zemlje iz našeg okruženja rade to što rade, nije teško zaključiti kakvi se planovi kuju na toj vežbi. Moja je pretpostavka je da su naši, srpski interesi ’plava‘ (miroljubiva ) strana, dok su ’crveni‘ (agresivni) interesi u ovom slučaju države koje učestvuju u toj albanskoj vežbi. To nije dobro, ni za dobrosusedske odnose, ni za ukupnu bezbednost“, napominje general i dodaje da u ovom trenutku vežba ne ugrožava našu državu.Otvorena provokacija

“U ovakvim uslovima naša država treba da radi i dalje na onome što je njen interes. Dakle, da sa svima razvija saradnju i da jača odbrambene snage, kao i i da uvažava stavove drugih zemalja, ali tako da to ne ograničava naše aktivnosti“, preporučuje Lazarević.

Uostalom, sam naziv vežbe u najblažem mogućem smislu je – provokacija, zaključuje on.

Da je u pitanju provokacija veruje i predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun, koji je izjavio da je zajednička vežba albanske vojske i kosovskih bezbednosnih snaga namenjena zastrašivanju srpskog naroda i da Kfor o tome ćuti.

Na to je reagovao portparol Kfora Vićenco Graso, koji je izjavio da je cilj zajedničke vežbe albanske vojske i “kosovskih bezbednosnih snaga”, “unapređenje kapaciteta potrage i spasavanja na brdovitom terenu, dakle unapređenje kapaciteta za spasavanje života“.

(Sputnjik)

KOMENTARI13 komentara

 1. teoretičar says:

  Zašto bi neko osvajao već osvojeno? Možda nas malo poubijaju na putu za Rusiju, ali to što treniraju samo je teoretski protiv Srbije a praktično priprema za Rusiju. I ovaj general, čudo jedno, skreće temu kao da je posilni nekog tamo iz NVO u Srbiji. Ipak, ako se Srbija suviše približi Rusiji i dobije više naoružanja, svi na svetu znaju da će prolaz kroz Srbiju u slučaju napada na Rusiju biti ometen za ratnike ometene u razvoju, i tek tada ove vežbe mogu biti od nekog značaja za Srbiju. A da ne bi gubili vreme na Srbiju, oni već danas blokiraju svaki pristup neke značajnije vojne opreme koju bi Srbija mogla dobiti od Rusije. U svakom slučaju, jedina šansa Srbije je ipak Rusija. Trenutno, ušli ne ušli u EU i NATO, mi smo svejedno na meti svih tih genocidnih naroda koji tamo vežbaju. Pre ili posle Rusije svejedno, ali biće da ih NATO neće trošiti na Srbiju. General je ipak mogao malo da razmisli. Pa general je, pobogu.

  • Miraš says:

   Od kog su značaja ove vežbe? Ako Srbija nastavi da skuplja povlačenja priznanja a nedostaju još dva da padne projekat tkzv. Kosovo države, onda imaju još jednu mogućnost da brže-bolje pripoje Kosovo Albaniji. To bi po medjunarodnom pravu bilo nezakonito, ali sila je sila i sila Boga ne moli niti haje za pravo i pravdu. Pretpostavljam da zato se vežba zove "Albanija 19". Slično je broju 19 NATO država koje su izvršile agresiju na SR Jugoslaviju, posle koje Srbija nema de fakto kontrolu nad Kosovom i Metohijom. "Albanija 19" ili najavljuje drugu fazu belosvetske otimačine ili je vežba pod tim nazivom samo pretnja da prestanemo da skupljamo povlačenja.

  • Miraš says:

   Čim prete to znači da treba da nastavimo sa skupljanjem povlačenja priznanja.

  • Miraš says:

   Ovo nije priprema za POHOD na Rusiju. Jedino možda u smislu da zacementiraju tkzv. Kosovo sa natovskom Albanijom te da time postanu sigurniji da Rusija neće kročiti svojom vojskom na tlo otetog KIM. Ovo treba da uznemiri preostale Srbe na KIM jer im se nagoveštava još neizvesnija budućnost. Time ih podstiču na napuštanje Kosova, a ujedno nema govora o stimulaciji povratka izbeglih srpskih lica.

  • Kosovac says:

   @ teoretičar, …..Moram da te vratim na put sa koga si skrenuo. General Lazarević nije general Perišić. Dakle, ne treba nekog borca degradirati zato što nam nije po volji. Verovatno si i ti osetio nepravdu u svojoj karijeri, zato je za očekivati da razumeš šta sam sada rekao. Mislim, ne treba vređati nekoga koga su već uvredili i povredili Haški inkvizitori. Oni koji ne vole generala Lazarevića, to su isti oni koji ne vole i Vojislava Šešelja. To su isti oni koji ne vole i Slobodana Miloševića. To su isti oni koji ne vole Kapetana Dragana. To su isti oni koji ne vole Radovana Karadžića. To su isti oni koji ne vole Ratka Mladića. …..Dakle, sve Haški. …..To su isti oni koji ne vole Jugoslava Petrušića. To su isti oni koji ne vole Kosovske junake sa Košara, ……….Oni se bliže, približavaju Vuku, Brankoviću, Draškoviću, ……….

 2. Kosovac says:

  Šta kaže Kfor: „..zajedničke vežbe imaju za cilj unapređenje KAPACITETA ZA SPASAVANJE ŽIVOTA..“. Sorošev novogovor, prepoznaje se po debilnom smradu upotrebljenom za „više ciljeve“. Kapacitet za spašavanje života. Onomad je Solana definisao Nato kao „najveća mirovna organizacija na svetu“. ……….Braća Crnogorci i Makedonci se baš trude da povećaju kapacitet srpskih dušmana.

  • persida says:

   Crnogorci i Makedonci su smrad, to treba najuriti iz Srbije i zabraniti im ulazak. Svo okolni narodi su se dokazali kao gnjide u odnosu prema Srbima, samo batina. Ali, ne da nam hriscanstvo, uci nas da prastamo i budemo idioti.

   • Kosovac says:

    @ persida, …..Da, da, treba kao ovi sutra što će da se krste u Beogradu sa parolom „Ne odričem se đavola“. …..Satanisti još nemaju hrabrosti da se predstave u punom sjaju, ali su rešili da isteraju ćef skrnavljenjem hrišćanskog rituala gde se kršteni 3 puta Odriče đavola. Opet satanisti ne mogu da nađu smisao života bez napada na hrišćanstvo. Kao što će Hrvati da se osećaju prazno kada ne bude bilo više ni jednog Srbina. Ovo sutra u Beogradu se satanisti prikazuju kao pederi jer je njihov stil (pederski) najbliži satanističkom stilu. …..To doprinosi napretku naše Teorije zavere. Gde ćemo posle sutrašnje parade dobiti dokaz da su LGBT ogranak Satanističke Stranke (SS).

   • Miraš says:

    I kad bi ih proterala to ne bi rešilo naš osnovni problem. Opet lutaš i biraš ciljeve kao ćoravo-bangavo pile. Nije narod na referendumu dao ovlašćenja vlastima Severne Makedonije i vlastima Crne Gore da se ovako ponašaju. Samo nemoćni prete. Ojačaj svoje moći tamo gde treba.

   • Miraš says:

    Tebe je djavo preuzeo. Otrezni se. Ti bi batinom da nasrneš na one koji se ne pitaju i nemaju nikakve veze sa ovom odlukom Podgorice i Skoplja. Cilj postavljanja ovakvih vlasti u Crnoj Gori, Makedoniji, BIH, Hrvatskoj i sve to što rade po zadatku iz jednog te istog centra je eto baš to da južnoslovenski narodi uvek budu u svadji i neprijateljstvu, zauvek posvadjani i podeljeni. A ti si se sa naše strane prihvatila baš onog što i samom djavolu godi.

 3. Borko says:

  Samo neka oni vežbaju sa čamcima i sa hamerima i krševima. Mi treniramo sa braćom Rusima na S-400. Ameri su odavno samo gomila vojne opreme koja ničemu ne služi.

 4. kojic jovan says:

  E moj 'Teoreticaru',nikad ne reci nikad...

  • Grof 011 says:

   Ti Persida si vrlo oskudna u poznavanju Svetoga pisma, jer to praštanje se odnosi na individualnom praštanju,i na opraštanju već učinjenog zla, a ne u tom kontekstu u kome ti misliš, da nam neko ubija bližnje, a mi da mirno gledamo. Ne!!! Lepo nam je Gospod rekao : "Od ove ljubavi veće nema, ako ko dušu svoju položi za prijatelje svoje"Jn. 15,13!!! A kako je moguće položiti Dušu, osim u slučaju smrtne opasnosti, gde ti svestan toga braniš bližnjega? Dužni smo da branimo svoju zemlju i sav svoj narod.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *