ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ ЛАЗАНСКОГ: Америка призива рат на Косову!

DRAMATIČNO UPOZORENJE LAZANSKOG: Amerika priziva rat na Kosovu!

12 jula 2019

Vašington mesecima unazad ništa ne čini da reši kosovsku krizu, što ukazuje na ozbiljnu sumnju da Amerikanci čekaju da se desi novi sukob u pokrajini kako bi se onda oni pojavili kao ‘spasioci’!

Ovo upozorenje stiže od vojno-političkog komentatora Miroslava Lazanskog. On podseća da kosovski problem nije od juče i da ga je teško rešiti za godinu ili dve. Prema njegovim rečima, da bi se nastavio dijalog potrebno je da se Priština civilizacijski usmeri u tom smeru, ali Vašington ništa ne čini po tom pitanju!Preti kataklizma

Lazanski tvrdi da iza Prištine stoje SAD i da Albanci imaju podršku takozvane duboke države.

– Po dubini američkog aparata, posle Trampovog dolaska na vlast, nisu izvršene nikakve promene. Njima je takozvano Kosovo čedo, oni su to stvorili… Veliki pomak je sada to što se uopšte govori o Kosovu i Metohiji. Mi smo ga ponovo vratili u žižu interesovanja, pa sada hajde da vidimo gde je rešenje. Kosovski problem nije od juče i teško ga je rešiti za godinu ili dve. A da bi se nastavio dijalog potrebno je da se Priština civilizacijski usmeri. Ja se bojim jedne druge stvari, da Vašington nije zainteresovan dok se ne desi neka kataklizma, dok ne padne krv! A onda posle svakog rata morate sesti i razgovarati, potpisati neki mir… – upozorava Lazanski.

Evropska unija nema kredibilitet da vodi dijalog o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije. Dijalog je neko vreme mrtav i trebalo bi ga obnoviti.

Komentarišući ove navode, pukovnik Veselin Šljivančanin kaže da je Kosovo deo Srbije i da Priština treba sve da učini kako bi se nastavio dijalog sa Beogradom i na kraju rešio problem.

– Srpsko političko rukovodstvo želi mir i stabilnost u regionu, ali nisam siguran da li isto želi i Priština. Amerikanci nam odavno misle zlo, pogotovo posle NATO bombardovanja… Ipak, ne verujem da će izbiti neki novi sukobi, jer svako pametan mora misliti na mir. Srbiji je dosta ratova i žrtava, ali sam isto tako siguran da će Beograd braniti svoju otadžbinu i svoj narod na Kosovu. Ukoliko bude novih sukoba, nema dileme da će nas to sve odvesti na stranputicu. I Srbe, i Albance, i sve ostale – upozorava Šljivančanin.Hoće ‘veliku Albaniju’

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za KiM, na drugoj strani, ocenjuje da Priština i Tirana istovremeno rade na nasilnom prisajedinjenju Kosova Albaniji.

– To je bio cilj svih režima u Tirani. Tirana je formirala terorističku OVK kao udarnu pesnicu za realizaciju tih ciljeva, da se otme deo naše teritorije, i sada pokušavaju da dovrše posao. Prištinu ne zanima međunarodna saradnja, zanima ih to samo u kontekstu podizanja kapaciteta samoproglašene države, da ih što više država prizna. Njihov cilj jeste da se stvori ‘velika Albanija’ i da se njena zastava zavijori na vrhu Kopaonika. Ta politika ima sledbenike u državama koje su priznale Kosovo, jer u regionalnoj kampanji Albanije učestvuju i još neke susedne zemlje – zaključuje Drecun.

(Informer)

KOMENTARI12 komentara

 1. Ivana says:

  Dobro i ...a ti i Vučić prijatelji pa prijatelji čiji vaši?

 2. Vodja says:

  Bravo Lazanski, zaradio si bombone od gazde.

 3. milorad2 says:

  pa znaju oni da će da sabijemo šiptare u zemlju i tako će da se reše dosadnog poverioca koji traži da se odradi plaćeno, a to više nije moguće.....:)Zato0 će da ih gurnu na srbiju i da sklobne d u streanu kad balisti počnu da gube, jer ta duboka država nije utamanjena ali više NEMA ni MOĆ da ispod tepiha pokreće ratove i bombarduje države u evropim malo je sad to teže , zato se i pumpa priča o ruskom "malignom" uticaju, oni će ovde navodno da suzbijaju rusiju mapadajući srbiju,to im je opravdanje ali to teško pije vodu:)

 4. Ivan Grozni says:

  Americi nisu ni siptari ni kosovo "cedo". Nima je jednostavno Bondsteel geo-politicka tacka koja im je potrebna iz vise razloga. Engleska moze da zivi i bez Maldiva ali kao ozbiljna drzava ne predaje ni jedan metar osvojene teritorije. Oduzimanje KiM od Srbije samo je igrokaz velikih koji nam kazu MOZE nam se. Ovi politicki patuljci koji misle da nesto i necim upravljaju,varaju se. Lazanski je jedan od njih. Misli da zna ali u stvari misli i prica ono sto "duboka" drzava hoce. Plasi Srbe ratom, da bi njegov prvorodjeni "imao razlog" da preda Bondsteel (KiM) bez velikih potresa i bojazni za svoju vlast. Prozirna je dezinformatorska rabota celog okupatorskog konglomerata koji vlada Srbijom. Srbija ne postoji od dana kad su nas gurnuli u savez SHS. Kralj Jugoslavije nije bio srpski. Skupstina Jugoslavije nije bila srpska. Beograd nije bio srpski. U svim segmentima zivota drugi su imali vise prava od domacina. Srbija mora da se gradi ponovo ali ne sa ovcama nego sa lavovima.

 5. dinki says:

  Tako nego što ,ruske raketne baze u Srbiji vrijeme je da jagnjad postanu vukovi,osvetu za vađenje organa,osvetu za upotrebu uranijuma,svim komšijama vratiti milo za drago počev od Janeza do smrdogoraca pa kada nama kuća gori neka gori svima.

  • persida says:

   Upravo tako, rat do koske, ko se ne osveti, taj se ne posveti, unistilo nas je pravoslavlje koje je ponistilo ideju osvete, a bez osvete, sve je kurvanluk i lazni oprostaj.

 6. teoretičar says:

  Birač naslovnih fotografija više nam kaže od svakog teksta. Ja da sam Lazanski, tužio bih svakog ko mi objavi ovako rahitičnu sliku radi "uvrede časti i poštenja mi". Meni se slika dopada kao objektivni pokazivač orijentacije...Dobro, shvatam ja da je to demokratska sloboda. A kaće Lazanski otići u Moskvu?

 7. rajko says:

  Joj, Lazanski, što si dosadan! Rat, pa rat! Ko će, bre, da ratuje? Šiptari? Malo morgen. Toliko glupi i ludi nisu, a imaju i savetnike koji im kažu da bi to bilo samoubistvo za sve albance. EU? Kako da ne! Nema pametnijeg posla nego da podmeće svoju zadnjicu za neko tamo "divlje pleme" na jugu evrope! Možda SAD? Da, verovatno na njih misliš? A zašto bi? Šta bi oni postigli ratom što već sad nemaju? Imaju bazu, čak dve, kažu, imaju sve tamošnje resurse, imaju leglo svih zala ovog sveta baš po svom ukusu (droga, belo roblje, oružje, organi itd.). Ratom bi to samo pokvarili. Nema rata. I to ovdašnju vlast žulja. Muratu bi najviše odgovaralo da započne mali krvavi gradjanski rat na KiM, da sva naša pažnja bude usmerena na jug, a njemu ostaju na raspolaganju preostale tri strane sveta da pljačka Srbiju tj. ono što je od nje još ostalo. Ali ni on ne sme da se upusti u tu avanturu. Ne u ovim okolnostima. Kad je već tako, biće dobar i fingirani ratić. Zato on pozove Lazanskog da napiše par tekstova za zastrašivanje Srba. Ovaj skoči na noge lagane i evo nas gde smo. Biće još par ovakvih tekstića i oni će biti objavljeni sutra i prekosutra, a za to vreme će verovatno nešto "planuti". Možda Komercijalna banka ili bolnica "Dr. Laza Lazarević", videćemo uspokro. Onda će se par dana sve smiriti dok murat ne smisli novu pljačku, pa onda opet Jovo nanovo: Lazanski o ratu, mi zazebemo, oni opljačkaju... Pa dokle više?

  • Ivana says:

   Predobro. :)

  • Slobodanka says:

   Amerika je glavni igrač u svemu ovome! Neki nov plan imaju u vezi tkzv. Kosova i u vezi budućnosti njihove velike vojne baze Bondstil te odgovara im obustavljenje pregovora Prištine sa Beogradom. Tkzv. Kosovo nastojaće da ubrzo pripoje Albaniji koja je članica UN i njihova NATO članica. Time bi naše i od nas oteto KIM još više udaljili od matice Srbije. U tom slučaju značajno bi se smanjile šanse da u praksi zaživi da KIM ima široku autonomiju u sastavu države Srbije, kao što predvidja Rezolucija 1244. Oni (Ameri) time bi postali sigurniji i u pogledu eksploatacije otetih resursa na KIM i u pogledu budućnosti vojne baze Bondstil.

   • Ivana says:

    Ono šta je oteto i prokleto kad tad se vraća ali ako srpski izdajnici potpišu crno na belo onda je gotovo kao i s nama najkukavičkijim narodom na planeti. Ajd sad malo glumljenja heroja pa gledat parove to su današnji Srbi.

   • rajko says:

    Ne znam da li je to pripajanje KiM aljbaniji uopšte moguće, s obzirom da u rezoluciji 1244 koje se Rusi i Kinezi drže strogo i bez izuzetka, stoji izričito da nije moguće pripajanje KiM-a drugoj državi. Možda mogu da to učine, ali samo privremeno i samo uz obilje novih problema i tenzija sa Kinom, Rusijom, a moguće je i još nekim velikim državama. Mislim da to rešenje njima nije na pameti, odnosno da ga priželjkuju, ali nisu u stanju da ga ostvare, te da se trude da ga što pre zaborave. Mislim da su se oni trenutno našli u nekom raskoraku, zbunu, da čekaju neki potez bilo čiji (naš, ruski, šiptarski, svejedno) koji će im dati novu ideju kako da nam trajno otmu KiM. Vidi kako nam oštro prete praznom puškom (prijemom u EU). Da planiraju da pripoje KiM aljbaniji, oni bi to odavno smandrljali pod nekim, bilo kakvim, izgovorom. Ne bi se uopšte više baktali sa nama. Ali svesni su da ne mogu. Kao da čekaju nešto. Uskoro ćemo videti šta. Da li izbore u SAD, da li znake da je Rusija najzad počela da slabi (hehe, načekaće se), da li da im sa Marsa i iz utrobe Zemlje dodju oni vanzemaljci kojim se hvale (koliko beše 15 moćnih rasa iz raznih delova univerzuma) i pomognu im protiv zlih Rusa i Kineza, a i Srba, da ne zaboravim. Rasplet samo što se nije desio. Mislim da će već ove jeseni sve biti mnogo jasnije. Zapad je još od 1990. sve izgrešio. Ni jedan ispravan korak nije napravio. Sad su se sve te greške sabrale i umrsile u nerazmrsivo klupko i zapadu bi bilo najpametnije da se elegantno povuče pod nekim nevinim izgovorom (npr. boli nas stomak, nešto nam danas nije dobro). Merkelova je izgleda već spremila odstupnicu pa tamo javno besramne drhti. Nama, razume se, od njihovog odustajanja neće biti automatski mnogo lakše da pronadjemo rešenje, ali bar nam neće smetati, a osim toga, moći ćemo da uključimo pametne Rusi koji nam mogu i iskreno žele pomoći.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *