ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ ШЕФА ИЗРАЕЛСКОГ ГЕНЕРАЛШТАБА: „Опкољени смо, спремите се за рат!“

DRAMATIČNO UPOZORENJE ŠEFA IZRAELSKOG GENERALŠTABA: „Opkoljeni smo, spremite se za rat!“

27 decembra 2017

Načelnik Generalštaba Izraelskih odbrambenih snaga (IOS), general Gadi Ajzenkot je, govoreći komandantima i vojnicima IOS-a u generalštabu u Tel Avivu tokom ceremonije dodele ordenja, rekao da se Izrael nalazi usred izuzetno složenog bezbednosnog perioda.

Izrael je opkoljen opasnim neprijatljima i suočava se sa mogućim ratom na više frontova, rekao je Ajzenkot.

– IOS je jasno nadmoćan nad neprijateljima, ali smo svesni realne opasnosti njihovog širenja na više eksplozivnih frontova, koji od nas zahtevaju da delujemo razborito i kreativno, da preduzimamo (ofanzivna dejstva) i da ih izazivamo, rekao je Ajzenkot.

Da podsetimo, Izrael se naglo našao u nezgodnoj situaciji po proglašenju Jerusalima za prestonicu Države Izrael, što je izazvalo bes svih muslimanskih, ali i hrišćanskih grupa u regionu. Ovaj potez pogoršao je i odnose sa džihadistima koji su služili izraelskim interesima u Siriji, što je, uz uspešno formiranje šiitskog koridora Teheran-Damask, uništilo sve za šta se Izrael borio prethodnih godina.

Takođe, ponovo su se razbuktali i sukobi sa Palestincima u Izraelu, a i sami Izraelci sve češće u velikim masama popunjavaju ulice gradova tražeći ostavku Vlade na čelu sa Benjaminom Netanijahuom.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

  1. goran says:

    Manijak Natanjahu i njegova vojna hunta rade protiv interesa jevrejskog naroda. Jedini nacin da ostanu na vlasti jeste da sav narod drze neprekidno u strahu.

  2. ilija says:

    5to je sve sto je saveznik katulika srbi su lud narod dujis je branijo teroriste u silriji neg im bude sad bog na pomoci

  3. opet ja says:

    Ilija uzmi neki lek nije ti dobro.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *