DRECUN: Čije je Tužilaštvo za ratne zločine – američko ili srpsko, za koga radi Bruno Vekarić?

DRECUN: Čije je Tužilaštvo za ratne zločine – američko ili srpsko, za koga radi Bruno Vekarić?

25 novembra 2014

milovan-drecunPoslanik SNS i predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da je izložen brutalnoj kampanji pritisaka i pretnji Tužilaštva za ratne zločine od kada je pitao da li je zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić na tu funkciju izabran na zakonit način.

On je na sednici parlamenta, kada poslanici svakog utorka i četvrtka postavljaju pitanja, od predsednice parlamenta Maje Gojković i Vlade Srbije zatražio odgovor o zakonitom izboru Vekarića na funkciju zamenika tužioca za ratne zločine i šta će učiniti kako bi njega zaštitili u obavljanju poslaničkog mandata.

„U atmosferi pretnji, kleveta i laži ne mogu da obavljam mandat“, rekao je Drecun.

Prema njegovim rečima, Tužilaštvo mu preti predistražnim postupkom, pokušava da ga kompromituje, povezuje ga sa pretnjama koje stižu u Tužlaštvo…

U prilog tome koliko je ozbiljan pritisak na njega, Drecun je naveo i pismo koje je, kako tvrdi, Tužilaštvo uputilo nekim stranim ambsadorima u Beogradu, u kojem ga „tužakaju da može da nanese štetu“.

„U Tužliaštvu osporavaju pravo predsednika Odbora za Kosovo da na sednici traži prisustvo državnih organa, a Tužilaštvo to jeste, da traži odgovore iz okvira njihove nadležnosti. Ja sam mandat dobio od građana, a ne od stranih ambasadora“, podvukao je Drecun i dodao da je to skandal koji predstavlja napad na Skupštinu i na njeno Ustavom definisano mesto.

Drecun je takođe rekao da su iz Tužilaštva pravnom savetniku Ambasade SAD poručili da su „spremni da se jednom mesečno sastaju i preciznije govore o svakom predmetu pojedinačno“.

„Čije je Tužilaštvo, američko ili srpsko“, pitao je on.

On je takođe upitao i da li je tužioca za ratne zločine Tužilaštvo direktno ovlastilo da kontaktira sa ambasadorima na taj način i da li su MUP i BIA o tome obavešteni i takođe zatražio odgovor – kada će biti provereno trošenje sredstava u Tužilaštvu iz budžeta i donacija.

Predsednica parlamenta zatražila je od Drecuna da joj dostavi dokumentaciju, kako bi mogla da mu u roku od 15 dana odgovori.

KOMENTARI2 komentara

  1. Vujadin says:

    Bruno Vekarić je vreća govana koja radi za neprijatelje Srba.

  2. s@Ša says:

    Za Vekarića i kompletno tužilaštvo svi znamo za koga radi problem je samo u tome što imate zajedničke šefove !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *