ДРИТАН АБАЗОВИЋ ТОТАЛНО ПОБЕСНЕО: Напао Србе у Црној Гори!

DRITAN ABAZOVIĆ TOTALNO POBESNEO: Napao Srbe u Crnoj Gori!

19 oktobra 2020

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da je zadovoljan dinamikom pregovora o formiranju nove crnogorske vlade i očekuje da će biti formirana do 8. novembra.

Abazović je rekao da je odluka Bošnjačke stranke o neulasku u novu vladu za njega očekivana, ali da poštuje drugačije mišljenje članova Glavnog odbora BS da na iskren poziv odgovore negativno.On je podgoričkim “Vijestima” rekao da je odluka legitimna i da i dalje postoji mogućnost za saradnju.

“Nova vlada će imati Bošnjake i Albance. Niko ne polaže tapiju da predstavlja određene narode. Ostaje ispružena ruka svim manjinskim partijama”, naglasio je on.

Abazović je kazao da u pojedinim resorima odlazeće Vlade dolazi do uništavanja dokumentacije i da se trenutno koristi vakum da bi se zapošaljavalo i pojedincima obezbedile bolje pozicije.

Lider platforme “Crno na bijelo” nije mogao da potvrdi niti da demantuje informaciju da je on kandidat za ministra odbrane.

On je rekao da bi, kad bi bio ministar odbrane, odmah povukao odluku da planina Sinjajevina bude vojni poligon i da će, bez obzira na to ko bude na čelu resora odbrane, morati da povuče spornu odluku.

Dodao je da je redak sučaj kao što je to sa odlazećim ministrom odbrane Predragom Bošković da neko u ovakvoj situaciji urušava ugled jedne institucije.

Abazović je, komentarišući izjavu Zdravka Krivokapića, mandatara za sastav nove vlade kada je citirajući kralja Nikolu istakao da je Crna Gora srpska država i snimak na kome Krivokapić ljubi srpsku zastavu, kazao da proces kreiranja građanske države neće biti toliko brz.

“Ovo je momenat u kome mi treba da krenemo napred, naravno da se ne mogu složiti sa svim potezima i sa svim izjava koje su se čule sa svih strana…Mislim da je izjava istorijski citat teksta. Naša sudbina je EU i treba izbegavati sve moguće sitacije koje bi mogle da uruše karakter Crne Gore, jer treba da je pomirimo”, istakao je Abazović.

Komentarišući izjave lidera Pokreta za promene Nebojše Medojevića da zelena partija kao što je URA ne može da vodi bezbednosni sektor, Abazović je kazao da će njegova partija obezbediti eksperte i da nije siguran može li neko ko je palio NATO zastave da vodi Ministarstvo odbrane.

Dodao je da su delegirali eksperte koji nisu članovi platforme “Crno na bijelo” kako bi pokrili neke bitne funkcije u novoj vladi.

(Tanjug)

KOMENTARI7 komentara

 1. milos says:

  Truli kompromisi

 2. test01 says:

  Sipac je Trojanski konj i sada jos dobija ministarstvo bezbednosti u CG sa kojim moze da pravi s....!

 3. Gardista says:

  Ovaj kao Vucic u Crnoj Gori. Stavili ga EU majstori zaprske.

 4. Pendrek says:

  Sve je ovo stvorio veleizdajnik i lopovcina Milo Djukela!

 5. VRSK says:

  Da sačekamo da djedo ozdravi pa ponovo na litije do potpunog otrežnjenja Crne Gore! Ovaj Dritan je hemoroid pravi i treba mu pokazati njegovo mesto!

 6. Beli Orao says:

  Kad pročitam komentare , samu priču na vrhu i nemoram , Srbima ne preostaje na obe strane nego da se dignu i urade posao do krajjaaa.......a !!!

 7. opet ja says:

  Ja ne vidim da je on ovde nekoga napao, a pogotovo ne Srbe??!! Ovakvi tendenciozni tekstovi dolaze iz Vučićeve kuhinje jer njemu ne odgovara ova pobeda opozicije u Crnoj Gori protiv njegovog drugara i poslovnog partnera Mila. Takođe mu još manje odgovara prelivanje situacije iz Crne Gore u Srbiju, jer su on i Milo veoma povezani. A ako MUP, obaveštajne službe ili vojsku Crne Gore preuzme neko kao što je Abazović onda će informacije o kriminalnim aktivnostima Mila i Vučića početi da izlaze u javnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *