Drogiraju se britanski političari i političari u Evropskom parlamentu

Drogiraju se britanski političari i političari u Evropskom parlamentu

15 jula 2013

britishBritanski poslanici drogiraju se kokainom, otkrio je tabloid San. Tragovi te droge nađeni su u toaletima širom Vestminsterske palate, u kojoj se nalaze oba doma Parlamenta.

Drogirani od ranog jutra

Novinari britanskog lista dobili su dojavu od neimenovanog izvora iz donjeg doma Parlamenta da se poslanici redovno drogiraju. Oni su rešili da to provere, pa su pronašli ostatke kokaina u ukupno devet toaleta. Prvo su tragovi droge pronađeni u WC u baru u parlamentu koji koriste turisti koji svakodnevno posećuju Vestminstersku palatu, međutim, daljom istragom ispostavilo se da je kokain korišćen čak i u toaletima u kojima je zabranjen pristup posetiocima.

Za detektovanje kokaina novinari su koristili briseve kakve koriste policija i carina. Taj test ima hemijski indikator za drogu, te se nakon trljanja određene površine pojavljuje plava boja ukoliko je pozitivan. Pregledali su površine pogodne za drogiranje u toaletima, poput daski WC-šolja i mašine za sušenje ruku. 

Ispostavilo se da je bris poplaveo u čak devet toaleta. Budući da se toaleti u Vestminsterskoj palati redovno čiste, San navodi da je kokain u toaletima korišćen nekoliko sati pre nego što je urađen test. Prema navodima novinara, to znači da više ljudi u parlamentu redovno konzumira kokain od ranog jutra.

Trula demokratija 

Britanski list takođe navodi da je turistima veoma teško da prokrijumčare drogu pored strogih provera i 500 policajaca, te veruju da ju je uneo neko koga obezbeđenje dobro poznaje.

Poslanik vladajuće torijevske stranke Daglas Karsvel bio je zgranut otkrićem.
– Nešto je trulo u vezi sa ovom institucijom, s britanskom demokratijom – rekao je Karsvel. Međutim, portparol Parlamenta veruje da je neko turista uneo kokain.

Drogiraju se i u Evropskom parlamentu

Nemačka televizija je 2005. našla tragove kokaina u zgradi Evropskog parlamenta u Briselu. Tada su novinari ispitali 46 toaleta, a u čak 41 pronašli su ostatke te droge.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *