ДРОНОВИМА ОПЕТ НАПАДАЈУ РУСКУ БАЗУ: Русија спрема освету

DRONOVIMA OPET NAPADAJU RUSKU BAZU: Rusija sprema osvetu

21 jula 2018

Militanti ne prestaju sa puštanjem dronova u blizini ruske baze Hmejmim u Siriji. Sinoć je primećena bespilotna letelica koja je doletela sa teritorije koju kontrolišu teroristi na severu Latakije, saopštio je rukovodilac ruskog Centra za pomirenje neprijateljskih strana u Siriji general-major Aleksej Cigankov.„Sa teritorije koju su zauzeli teroristi ne prestaje puštanje bespilotnih letelica prema avio-bazi Hmejmim. Sinoć su sredstva za kontrolu vazdušnog prostora ruske baze Hmejmim otkrila dron koji je pušten sa teritorije koja se nalazi pod kontrolom nezakonitih oružanih formacija na severu provincije Latakija“, rekao je Cigankov.

Prema njegovim rečima, vazdušni cilj je uništen protivvazdušnim sistemima na rastojanju od avio-baze. Nije bilo povređenih niti materijalne štete.

Kako javlja agencija SANA, ruska i sirijska vojska pripremaju operaciju širokih razmera na severu provincije Latakija kao odgovor na napade na rusku bazu Hmejmim.

Cilj udara je da se baza obezbedi od napada militanata i da se od džihadističkih grupa očisti područje na severu Latakije i na granici sa Turskom.

Kako piše agencija, grupe džihadista napadaju ruske vojnike uz pomoć dronova u provincijama Homs i Idlib.

KOMENTARI9 komentara

 1. Miraš says:

  Na jugozapadu Sirije u Kunejtri, a i u Dari, tako izgleda da nema više "zelenih" terorista. Zeleni se samo još jedna manja površina uz Golan, ali ona je nenaseljena te i to će ubrzo da pocrveni na mapi. Snagama SAA ostao je najgori deo borbe protiv džepa ISIS, a biće žestoko i zbog činjenice da glavoseče nemaju više gde da iseljavaju, ne dolazi više u obzir ni pustinja Homs-Deir ez Zor (Badija). Taj džep "Crnih"još je malo i porastao jer neke grupe FSA, koje su tom džepu bile bliže, zajedno sa mestima koje kontrolišu priključile su se "crnima". Kad ovaj džep bude značajnije smanjen, moguće je da tada krenuće nova operacija snaga SAA u Idlibu. Ranije ne verujem, a zbog Izraela.

  • Miraš says:

   Zapravo u tom zelenom manjem polju ima nekoliko baš manjih naselja, koja nisu značajna. Izgleda da moraju najpre da oprave neki put da bi to završili.

  • Velika Metla says:

   Miraš,ne brini,burazeru,primiće njih Tel Aviv,jer su njegova vojska! Mada uopšte ne bih bio ni iznenađen da su te bbudale muslimanske pomislile da se stvarno radi na stvaranju "islamske države",ne znajući da im je pravi gazda Izrael! Ništa me ne bi začudilo! Sve su varijante moguće,ali je samo jedna sigurna a to je da su sve to vojska kojom kapice upravljaju,na ovaj ili onaj način!

   • Miraš says:

    Asad je sad skoro izjavio da u Siriji od početka uopšte nije bio gradjanski rat, nego da je celo vreme u pitanju terorizam i borba protiv terorizma. Drago mi je da Sirijci tj. snage SAA da napreduju u velikoj nevolji koja ih je snašla. Zapravo najviše želim da vidim da rata više nema u Siriji. Ali kad uporedim kako su stajali u junu 2015. godine, tri meseca pre dolaska ruske pomoći, sada je značajno bolje stanje. Kad budu oslobadjali Idlib biće moguće i komplikacije sa Turskom jer u Idlibu ima dosta stanovništva koje je proturski nastrojeno. Pretpostavljam da SAA neće žuriti u Idlibu, nego da će to nekako biti na rate pa sa pauzama. Ne verujem da će uspeti da Idlib završe do kraja godine. Kad god da ga završe to bi bio i kraj rata, jer sada tako izgleda kao da će Damask uspeti da naprave neki sporazum sa Kurdima.

   • goran says:

    Tacno kazes, ali zasto se Rusi prave do to ne znaju. Zato sto su sluge Izraela, nista drugo. Putin je izraelski agent koji lazno slovi za Rusa.

 2. Miraš says:

  Idlib - mogu da počnu da oslobadjaju sever Latakije i Hame, ali za sam grad Džisr aš Šugur koji se nalazi još severnije i u susednoj pokrajini Idlib, odakle najčešće poleću dronovi, trebaće im udarne jedinice i više vojske.

  • goran says:

   Rusima ocito treba deset miliona vojnika da pobede sacicu terorista. Opasna neka vojska.

   • Miraš says:

    Rusomrzac ponovio si se sa carevim novim odelom. Ocena "šačicu terorista" bilo ih je skoro kao zrna peska u pustinji, a sakupljeni su kao plaćenici iz preko 80 zemalja sveta. Ne stoje oni kao posebna vojska zasebno na bojnom polju nego su se ubacili u civilna naselja te zbog civila jeste veoma nezgodno boriti se protiv terorista. Samo u pokrajini Idlib ima preko 1.300.000 stanovnika a medju njima vršlja oko 70.000 terorista. Pomenuti grad Džisr eš Šugur iz kog najčešće poleću dronovi imao je nekad preko 44.000 stanovnika, a medju teroristima ima više od 3.000 kineskih ujgura, a gde su ostali.

 3. marko says:

  dokle god ruske tajne sluzbe i specijalci ne uniste baze u turskoj i sirij i nato pakta necujno dotle ce leteti dronovi nato pakta jer ih nato salje kakvi isilovci. radarski m ometanjem i fizickim unistenjem treba naci tko ih i kad doprema.po meni najveca opsanot lezi u tome ako naprave dronove s novim materijalima da ih ne vidi radar nose bombe male 0,5 kg termobaricne nocu dolete u siriji ili krimu i uniste sisteme pvo.ovde treba znati da gerilom dalje ce nato slati dronove u siriju i krimu i ukrajini jer je rat konvencionalni izgubio kraja nema samo epizode ide se na slabljenje rusije iscrpljivanjem ekonomski potom i izradu malih dronova na 8000 komda koje ce slati potom na siriju krim i ukrajinu i rusiju da dolete i uniste ruske pvo i naravno psecilane jedinice nato pakta koje govore ruski imaju maske lica kao ruski vojnici u bazama osjetljivim da upadnu i uniste ovakvim asimetricnim ratom rusiju NA OVO RUSI MORAJU OBRATITI PAZNJU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *