Drot i dron

Drot i dron

17 октобра 2014

medenicaPiše: Mihailo Medenica

Aj’ da napišem i ja neku o incidentu na utakmici Srbija- Albanija, apsolutno saglasan sa Stefanović dr Nebojšom da je najveći problem to što je onaj lik utrčao u kadar i urliknuo: „Vučiću, pederu“!

Samo zlonameran čovek može da vidi probem tamo gde ga nema, a ne tamo gde zaista jeste- u činjenici da je premijer javno opsovan, na državnoj televiziji, uživo, malo pre reklamnog bloka, ali kome je pa bilo do reklama posle takvog skandala?!

Ne mislim na taj takozvani dron koji je leteo slobodarskim nebom Beograda, već psovku, naravno, zato i razumem ministra Nebojšicu koji je odmah nakon hapšenja drona naredio i privođenje osionog psovača, ne videći u čemu je to policija zakazala, jer nije njeno da vaspitava, već čuva javni red i mir, zar ne?!

– Svaki dan se dešava da taj i njemu slični dronovi ulete negde gde možda ne bi trebalo, ali se ne dešava svakog dana da neko na televiziji sa nacionalnom frekvencijom opsuje premijera, koji uzgred to i nije! Ne mislim da nije premijer, jeste, najbolji u istoriji, već nije: peder, i to uopšte nije lepo što mu je onaj izgrednik rekao!

Priveli smo ga i podvrgli višesatnom psovanju, da vidi kako je to, a planiramo i privođenje njegovih roditelja, jer osnovano sumnjamo da su ga oni naučili prvim psovkama, što se kasnije, videli ste, otelo kontroli!

Ne dron, njime su odlično upravljali, baš onako preciozno, graciozno, bilo je lepo gledati njegov let kao leptirića po polju maslačaka, već se kontroli otelo ponašanje tog bezobraznika koji, sumnjamo, ne plaća ni pretplatu za RTS, a psuje u kameru k’o da je najredovniji platiša!

O glupostima da je taj, rekosmo, dron mogao da nosi i nešto opasnije od zastave neću ni da govorim, jer tako nešto ne bi dozvolili, s obzirom da smo uvek na visini zadatka i da lično nadzirem sve dronove koji uzleću i sleću. Video sam ja i ovog, ali rekoh verovatno neka žena iz komšiluka podigla malo veš u vazduh da se suši, pa se zbunila s daljinskim i dron odlete na stadion…ali pustite više tu spravu, važno je naglasiti da smo identifikovali psovača, rastumačili psovku i utvrdili da je bila zlonamerna i da je ozbiljno mogla da ugrozi bezbednost svih na stadionu!

Sreća pa sam ja ministar policije, inače ko zna šta bi se dogodilo da je onaj mali buckasti i dalje na toj funkciji, pa njemu bi se psovač odvezao dronom sa stadiona psujući premijera i dalje!

Da je do mene zaista bih podneo ostavku, ali nije! Niti sam ja malog učio da psuje, niti je moje da ga vaspitavam! Uspeo sam nekako premijeru da zapušim uši kad je ovaj počeo, ali mislim da je ipak čuo, pa sam ga satima kasnije ubeđivao da nije mislio na njega, već to kamera dodaje pet kilograma, pa je verovatno mislio na nekog drugog Vučića, pet kilograma težeg, logično…

U svakom slučaju smatram da je od „komarca napravljen magarac“ što se kaže, odnosno, od drona potencijani teroristički napada, a najobičnija dečija igračka, bre!

Problem je što omladina psuje, i to premijere, pa kad to uspemo da iskorenimo prizemljićemo i dronove, obratiti malo više pažnje na bezbednost i ostale sitnice, ali problem se mora saseći u korenu- naučimo mlade manirima, pa neće koristiti svaku priliku da opsuju, i to u kameru, uživo, toliki ljudi da čuju, a pretplatu ne plaća…

Da zaključim, definitivno nije bila ugrožena ničija bezbednost, ali nečije emocije i duševni mir jesu- a to već nije moj propust, već porodice i društva! Toliko o tome, stavio bih tačku na čitav slučaj, odoh malo da se igram sa ovim uhapšenim dronom, vozikam doktorat po Beogradu…- jasno i nedvosmileno je ministar policije elaborirao čitav slučaj i pozvao građane da prijave svakog kog čuju, ili posumnjaju da psuje nekog iz vlasti, a naročito premijera!

(dvaujedan.rs)

KOMENTARI3 коментара

  1. zis says:

    Gospodine Mihajlo : Malo ste preoštri iako i sami znate da nisu roditelji krivi.Danas decu vaspitava ulica pošto je škola davno izgubila tu funkciju ,mada i ovu obrazovnu ne obavlja kako dolikuje našoj tradiciji i mantalitetu.Malo koji roditelj zna i pored silne elektronoke šta mu dete radi na uluci.Kod kuće je jagnje a na ulici "Zver"I kao i većina (verujem) mislim da je taj "dron" što je tako bezobrazno uleteo u kadar prenosa uživo treba da odgovara krivično jer je potpuno nespreman uleteo a ni zastavicu duginih boja nije imao nego je njegov let eto ostao u senci one igračke i one zastavice tamo neke velike albanije.A možda treba pod hitno doneti zakon o odgovornosti roditelja za punoletnike naročito ako su u zajedničkom domaćinstvu.Da treba sigurno jer je jadno dete najverovatnije zbog obilja u kojem živi eto rešilo da da sebi oduška ,čisto iz dosade i zato treba i roditelje pozvati na odgovornost jer su pustili dete na utakmicu nebili uštedeli koji obrok jer dok je dete na utakmici neće večerati a kad dođe umorno kući od navijanja leći će u krevet onako gladan i neće se buditi do podne tako da će barem dva obroka preskočiti.A možda su ipak i krivi ako ga uče da ne mora da ide u školu jer svakako se diploma može kupiti pa čak i doktorat .Ne ,ne ipak ja grešim .Glavni krivac za sve što se desilo je sama telavizija jer prenos uživo nije išao odloženo tako se ovakve stvari sigurno nebi dešavale u ovako jednom demokratskom društvu gde se čak i komentari čitalaca objavljuju iako se kritikuje i vlast i opozicija.Dakle da zaključimo:Glavni krivac je TV i mi što ne izađemo na ulice i borimo se protiv ovakve slobode .Previše slobode za običnog građanina samo može da škodi i samom društvu a i pojedincu.

  2. Zapadnjak says:

    Kao što je napisao zis,gospodine Mihajlo,malo ste preoštri i poprilično cinični kad spominjete premijera Vučića.Kao ozbiljan novinar,ako već ktitikujete,onda kritikujte s razlogom,sada ga nemate,pa niste trebali ni da napišeto ovaj tekst,kako mi se čini po dužnosti.Uzgred,dokle god živite u Srbiji,Vučić je vaš premijer,dokle god radite taj posao nastojte da budete objektivni i da štitite interese Srbije i njene zvaničnike,pojma nemam zašto u večini slučajeva sa velikom dozom cinizma pišete o premijeru,predsedniku i ostalima iz vlade,ostaje mi samo da mislim,a prilično sam i ubeđen....po dužnosti,pa ako je tako,već bi bilo vreme da polučite jednu od osnova demokratije i da budete objektivni i nepristrasni,ako to niste u stanju,nemojte raditi taj posao,verujte da vas i vaše gazde gledaju drugačije kad se ponašate ulizivački prema njima a pljujete po recimo,premijeru.

  3. jeremija says:

    Јавни медијски сервис - глас грађана Слободне Србије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u