ДРСКА АМЕРИКА: Имамо право на инвазију на све несавезнике

DRSKA AMERIKA: Imamo pravo na invaziju na sve nesaveznike

10 jula 2015

Usa crisis bankrupt 245334Američka Nacionalna vojna strategija je u rukama američke finansijske elite, a ne građana, dok odlučnost da SAD vladaju svetom kroz vojnu silu i ekstremno nasilje postaje kamen-temeljac američke moći.

Pentagon je 1. jula 2015. objavio Nacionalnu vojnu strategiju Sjedinjenih Američkih Država, postavljajući pitanja kako Amerika i njeni saveznici žele da oblikuju svet.

„Ova Nacionalna vojna strategija odnosi se na potrebu suprotstavljanja revizionističkim državama, koje dovode u pitanje međunarodne zakone, kao i nasilnim ekstremističkim organizacijama koje ugrožavaju trans-regionalnu bezbednost. Radimo sa saveznicima i partnerima na odvraćanju, negiranju, i — kada je neophodno — porazu potencijalnih državnih protivnika… Ključno za ove napore jeste jačanje naše globalne mreže saveznika i partnera“, stoji u dokumentu.

Komentarišući dokument Pentagona, američki publicista i istoričar Erik Zuese nagovestio je da termin „revizionistički režim“ u stvari znači — „svaka vlada koja nije saveznička“.

KOMENTARI2 komentara

  1. Lenv says:

    I Bog ima pravo da vas sprzi,mada to ce uskoro i biti.

  2. Boban1961 says:

    Ujedinimo se ceo svet, protiv diktature SAD - NATO zgazimo tirane - diktatore, jednom za sva vremena, da se više ne podignu, ni u snu! SMRT FAŠIZMU, SLOBODA NORMALNOM NARODU !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *