DRUGI KRUG IZBORA NA KiM: Pantić pobedio

DRUGI KRUG IZBORA NA KiM: Pantić pobedio

1 decembra 2013

Krstimir PanticKandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice GI Srpska Krstimir Pantić počeo uz šampanjac da slavi pobedu na lokalnim izborima.

U njegovom izbornom štabu je unuet šampanjac a takođe se i pucalo u vazduh zbog proslave pobede, javlja naš reporter sa lica mesta. U toku obraćanje novinarima Krstimira Pantića, dok se tokom večeri očekuje da će isto učiniti i njegovog protivkandidat Oliver Ivanović.

Panitć je odmah rekao da ima to zadovoljstvo da saopšti da je pobedila GI Srpska i Vlada Srbije. Ona kež da „pobedu namenjuje vladi i ljudima sa kojima je nekoliko meseci vodio tešku borbu i ujedno čestitao Oliveru Ivanoviću i poželeo mu bolji rezultat u daljem radu.

Pantić je najavio da će Ivanovića pozvati na razgovore o većini skupštinu Kosovska Mitrovica, ali da će i svi ostali biti pozvani.

„Ovo nije obična pobeda već pobeda koja Vladi Srbije ostavlja mogućnost da čuva Kosovo i Metohiju u Srbiji jer ima 9 gradonačelnika koji će sprovoditi politiku vlade i dosledno govoriti da je Kosovo deo Srbije i u svetu zasutpati njene interese. Od sutra neće samo sever Kosova biti kamenčić u jednoj cipeli Hašima Tačija, imaće i u drugoj cipeli kamenčić – 5 opština na jugu Kosova i Metohije“, rekao je Pantić.

On je dodao i da posle ovih izbora Kosovo nikada neće postati član UN niti piti priznato u UN. Pantić je pozvao i sve one koji su bili za bojkot izbora da nastave borbu sa novom vlašću u Mitrovici i da svi budu jedinstveni.

Pantić je dodao i da je razlika između njega i Olivera Ivanovića oko 350-360 glasova, da postoji jedan broj uslovnih listića koji treba da se prebroje u Kosovu Polju dali da suštinske razlike u rezutlatu neće biti.

Građanska lista „Srpska“ proglasila pobedu i u Gračanici jer navode da je njihov kandidat Branimir Stojanović za mesto gradonačelnika Gračanice osvojio 5.267 glasova, dok je njegov protivkandidat Bojan Stojanović osvojio 3.726 glasova, javlja rts.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *