Другови другосрбијанци, драге колеге

Drugovi drugosrbijanci, drage kolege

13 decembra 2018

Piše: Vladimir Đukanović

Vidim da ste, uvažene drugarice i drugovi drugosrbijanci, pokrenuli kampanju najprimitivnijih pretnji i uvreda protiv svakog ko vam se suprotstavlja. Bogu hvala, na vaš primitivizam sam navikao i uživam u tome što vas nerviram. Svaka vaša uvreda za mene je odlikovanje. Što ih više pojačavate, tako pojačavate i moju borbu protiv vas. Žalosno je samo što vaš primitivizam usmeravate na žene, jer valjda u muškoj borbi nemate šta da tražite. Vi koji vređate nekog da je „fuksa“, „kurva“ i slično, samo vas pitam kako biste reagovali da neko to vašoj majci, sestri ili ćerki kaže? Zato sam vas i nazvao polusvetom i protiv vas ću se boriti dok sam živ sa ciljem da me mrzite do besvesti.

DVOSTRUKI ARŠINI

Vidim, uvažene drugarice i drugovi drugosrbijanci, zgorzili ste se nad naslovnom stranom Ilustrovane politike. Slažem se, ona jeste za zgražavanje. No, kako se to ne zgroziste kada Petričić ili Koraks crtaju karikature u kojima pojedince iz vlasti prikazuju kao svinje, bikove, u liku Hitlera…? Kako tada nemate empatiju pa se ne zgrozite nad tim primitivizmom, već, naprotiv, to uvek pohvalite i kažete da se radi o slobodi izražavanja? Po čemu onda neko ko uređuje Ilustrovanu politiku ne bi po istom kriterijumu imao pravo na takvu slobodu izražavanja?

Kada kažete da vas izbori ne zanimaju, a šta vas onda zanima? Zar nije posao opozicije da se bori za vanredne izbore? Koji je smisao vaših protesta ako na njima nema nikakvih političkih zahteva? Možda je poenta u tome da probate da izvedete internacionalizaciju nekog imaginarnog problema koji bi postao povod za revoluciju, koju stalno najavljujete po društvenim mrežama.

Shodno tome, ne znam zašto se ljutite ako se ja založim za kontrarevoluciju. Ne mislite valjda da samo vi imate pravo da nekog napadate, a da taj drugi nema pravo da se brani? Taj film, bar što se mene lično tiče, nećete gledati. Koliko god puta da me nazovete bizonom, molerom, veprom, krmkom, koliko god puta mi vređali porodicu, crtali svinjske glave na glavice moje dece, neću da ustuknem. Neću, jer nemam nameru da bez borbe dozvolim da najgori soj ljudi, primitivci i polusvet, ponovo zagospodari Srbijom.

Onaj ko sme da nekog naziva „fuksom“, „kurvom“, onaj ko bi da „nadrkava kurcem“ i da „šeta kožice“, taj ne sme da ponovo vlada ovo zemljom. Lično, imam želju da vlast kojoj pripadam zaista smeni neko ko je bolji. Neko ko ima plan, program, viziju, ko nudi bolja rešenja. Međutim, polusvetu kome je jedini cilj u životu da vređa one koji drugačije misle, ne želim to da dozvolim.

PORUKA STRANAČKIM KOLEGAMA

Da se razumemo, spreman sam da sa njima izađem na svaki duel, da na bilo kom mestu suočimo argumente. Neka pozovu gde god požele, pošto se žale da nema dijaloga vlasti i opozicije. Evo im dijalog, od jutra do mraka da pričamo. Slobodno neka pozovu ako žele, neka organizuju i publiku da bude skroz njihova, neka me dovedu pred njihov streljački vod, nije problem. Ja se uvek odazivam i dolazim. To se ne bi moglo reći za njih. Oni obično pobegnu od sučeljavanja, jer im je lakše da sakriveni iza lažnih botovskih profila na društvenim mrežama vređaju ljude. No, kako god, gospodo, ja vam stojim na raspolaganju.

Na kraju, želim da poručim nešto i gospodi iz Srpske napredne stranke. Vidite drage moje stranačke kolege, ne možete da se bavite politikom a da se ne uprljate, odnosno da ne uđete u politički ring. Nije bavljenje politikom samo uživanje u nekakvim privilegijama koje politika donosi, ako ih danas uopšte i donosi. Politika je i primanje udaraca, pa neretko i valjanje u političkom blatu.

E, vidite, drage moje kolege, manite se toga da će sve umesto vas obaviti Aleksandar Vučić. Manite se toga da će uvek i u svakoj prilici za vas skočiti tamo neki blesavi Đuka, Marko Đurić, Selaković, Stefanović, Vučević, Glišić, ili tamo neki ljudi koji od izbora do izbora po Srbiji poginuše da se izvuče pobeda – a ima ih, Bogu hvala – dok ćete vi lepo da sedite uvaljeni u vaše fotelje i da se držite neukaljani po strani.

Po potrebi ćete dati neku izjavu o zaštiti žena, određenih manjinskih grupa, ali samo kada prethodno znate da će vam te slatkorečive izjave preneti svi mediji kako biste odradili lični PR. Međutim, kada je potrebno da zaštitite Maju Gojković, Ivanu Vučićević ili Barbaru Životić, onda vas nema nigde, jer znate da će vas opozicioni botovi po društvenim mrežama i mediji razvlačiti gde stignu. Da budem iskren, vi ste mi tada još odvratniji od ovih što ovako besomučno vređaju sve nas.

Vama mogu samo da poručim: sram vas bilo.

(Standard)

KOMENTARIJedan komentar

  1. trikornjanin says:

    Boze mili sta sve majka rodi, voz povuce i vojska obuce.....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *