Državna bezbednost Ukrajine već preti istoku i jugu zemlje

Državna bezbednost Ukrajine već preti istoku i jugu zemlje

23 februara 2014

UKRAINE-UNREST-POLITICS-EU-RUSSIA-KIEVSlužba bezbednosti Ukrajine – koju su uzeli pod svoje „evromajdanovci“ i Zapad – objavila je da ima nameru da oštro preseca svako posezanje na teritorijalnu celovitost zemlje.

SBU nijeni malim prstom mrdnula da spreči državni prevrat, ali je sada obznanila da će preduzeti „oštre mere protiv svih koji budu dovodili u pitanje teritorijalnu celovitost i neprikosnovenost države”.

Još je zapretila da će „lica koja se upuste u takve aktivnosti” privoditi krivičnoj odnogornosti.

„Nastala situacija u Ukrajini svedoči o pokušajima određenih političara, predstavnika organa lokalne samouprave i ekstremistički raspoloženih lica da stvore osnovu za eskalaciju građanskog sukoba, širenje autonomaških i separatističkih raspoloženja među stanovništvom što može da dovede u pitanje dalje postojanje naše države kao unitarne i do gubitka državnog suvereniteta” – naglašava se u saopštenju SBU.

I dodaje da „neki poslanici na različitim nivoima vode odvojene pregovore sa predstavnicima stranih država”.

„Već se otvoreno obavljaju konsultacije o mogućoj podeli zemlje na nekoliko delova i rušenju ustavnog poretka Ukrajine” – ističe se u saopštenju.

Ova ukrajinska specijalna služba je zaključila da sve „to može da dovede do eskalacije sukoba među različitim slojevima stanovništva, raspaljivanja nacionalnog ili religioznog neprijateljstva i oružanog sukoba”.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *