ДРЖАВНИ ПРЕВРАТ У ЛНР! НОВОРУСИЈА СЕ УЈЕДИЊУЈЕ!? Борци траже од Захарченка да преузме власт! (ВИДЕО)

DRŽAVNI PREVRAT U LNR! NOVORUSIJA SE UJEDINJUJE!? Borci traže od Zaharčenka da preuzme vlast! (VIDEO)

22 novembra 2017

Predsednik Luganske Narodne Republike se nalazi blokiran u podzemnim prostorijama administracije LNR, prenose ruski i novoruski mediji.

Plotnicki, njegova supruga i šef administracije LNR Irina Tejcman, koja je optužena za veleizdaju i organitovanje proukrajinskog prevrata nalaze se u podrumskim prostorijama Administracije LNR, a policija javlja da će Plotnicki brzo biti oslobođen.

Policijske snage su zauzele zgradu tužilaštva u Lugansku.

U međuvremenu komandant odreda luganskih ustanika “Brjanka“, Dmitrij Lindjurin sa borbenim nadimkom “Ljuti“, u ime svog odreda je pozvao Aleksandra Zaharčenka, predsednika Donjecke Narodne Republike (DNR) da ujedini dve republike i preuzme vlast.

“Ja, komandant bataljona “Brjanka“ obraćam se predsedniku DNR Aleksandru Zaharčenku. Molim Vas da uzmete pod svoju jurisdikciju LNR, da bi se razvila ideja iz 2014. godine o stvaranju Novorusije, i molim narod Donbasa, kako na teritorijama oslobođenim od ukrajinskog ugnjetavanja, tako i one na okupiranim teritorijama da podrže moje obraćanje predsedniku DNR“, rekao je “Ljuti“.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. E.Lirsch says:

    Nema ujedinjenja. Ne da to Putin. Nece da ljuti "zapadne partnere"

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *