„Државни удар“ je био фарса

„Državni udar“ je bio farsa

28 decembra 2016

cg-medojevic_620x0

POSLE Andrije Mandića, Slavena Radunovića u ponedeljak je i Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta u prostorijama Specijalnog državnog tužiulaštva (SDT), saslušan u vezi sa informacijama koje je DF dostavio SDT-u povodom najavljenih događaja koji su trebali da se dogode na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra u Podgorici.

– DF je predao Milivoju Katniću sve informacije vezane za teške kriminalne radnje DPS-a koje su izvršene na dan izbora. Žao mi je što sam izneo te informacije, jer sam u tom momentu smatrao da će Katnić postupiti po zakonu, imajući u vidu ozbiljnost krivičnog dela, stvaranje uslova za neregularnost glasanja – kazao je Medojević. – Da je Katnić pohapsio desetak lica koja smo mi naveli, DPS ne bi mogao da realizuje svoj naum dovođenje fantomskih glasača, kupovinu ličnih karata, dovođenje ljudi iz dijaspore, i ne bi pobedio na izborima.

Medojević kaže da Katnić ne samo da nije postupio po njihovoj informaciji, „nego je sam pokrenuo jednu kriminalnu aktivnost“.

– Suočen sa činjenicom da DF nije pozvao na demonstracije to je promenilo prethodni plan DPS-a. Oni su, potom, na brzinu organizovali lažni državni udar u kome je Katnić jedan od glavnih izvršilaca – kazao je Medojević. – Zbog toga mi je žao što smo njemu dali bilo kakvu informaciju, jer su one završile kod Đukanovića i poslužile da se promeni plan. Ovo je farsa. Katnić ne može pokrenuti istragu ni protiv sebe ni protiv Đukanovića, jer su njih dvojica glavni akteri „državnog udara“.

On dodaje da je rekao policiji da ima dokaz da je Mehmet Agović iz Petnjice organizovao dovođenje i plaćanje 1.800 birača iz bihorskog kraja. Postoje i dokumenti i dokazi za još dosta fantoma, ali nećemo ih dostaviti ovakvom SDT-u.

Poručuje da će informacije i saznanja koje poseduje DF predati nekom novom, nezavisnom SDT.

– Katnić predstavlja ozbiljnu pretnju za mir i bezbednost građana Crne Gore. Ne znamo da li je motiv ovakvog ponašanja ucena ili novac. Rekao sam policiji i za glasače koji su autobusima bez ikakve identifikacije ulazili i izlazili iz Crne Gore na dan izbora – dodao je Medojević.

SMENITI KATNIĆA

ZA Demokratski front Katnić je privatni policijski tužilac Mila Đukanovića, tako da mu bilo kakva saznanja nećemo dostavljati. Kao opozicija, zahtevaćemo njegovu smenu i otkriti kako je Katnić iskoristio kriminalce, ubice, narkomane i psihijatrijske slučaje za formiranje tzv. državnog udara – poručio je Medojević.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *