ДРЖАВНИ ВРХ СРБИЈЕ УЗДРМАО РЕГИОН: Изјава која је запалила Балкан!

DRŽAVNI VRH SRBIJE UZDRMAO REGION: Izjava koja je zapalila Balkan!

28 aprila 2019

(foto: mod.gov.rs)

MINISTAR odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je da svet neće zaustaviti nesreću na Balkanu ako dopusti stvaranje „velike Albanije“, te da ono što bude dozvoljeno Albaniji, moraće biti dopušteno i Srbiji.

Vulin je rekao da, ukoliko bude rešavano albansko nacionalno pitanje, i Srbi će rešiti svoje.

„Mi moramo da rešavamo celokupno srpsko nacionalno pitanje, uključujući Kosovo i Metohiju, a ne bez njega. Predstavnici međunarodne zajednice moraju da imaju razumevanja za srpske probleme“, rekao je Vulin za kanal „Rusija 24“.Vulin je naglasio da je interes Srbije da zaštiti Srbe na Kosovu, iako u Srbiji ne postoji konsenzus po pitanju Kosova i Metohije.

„Dok su Srbi na Kosovu i Metohiji, možemo nešto da učinimo. Ono što je za nas vrlo važno, velike i moćne zemlje kao što je Rusija, moraju da prepoznaju da se stvara `velika Albanija`“, ukazao je Vulin.

Prema njegovim rečima, svi Albanci, izuzev dve opštine koje su u centralnoj Srbiji, nalaze se u jedinstvenom političko-bezbednosnom okruženju NATO pakta.

„Kada Severna Makedonija postane članica NATO pakta, a to se očekuje već u ovoj godini, svi Albanci živeće u jedinstvenom političko-bezbednosnom okruženju. Oni traže formalizaciju svog prostora granicama, a sve zemlje na koje gledaju ćute“, rekao je Vulin.

On je naveo i da Crna Gora vrlo često napada Srbiju, ali ne i „veliku Albaniju“, koja hoće da uzme deo njene teritorije.

„I Severna Makedonija će vrlo često napadati Srbiju, priznaje Kosovo bez ikakvih problema, a polovina njene teritorije je na putu `velike Albanije`. Svi ćute, samo Srbija govori“, rekao je Vulin.

Upitan da li Srbija, kao vojno neutralna zemlja, ipak razmišlja o tome da bude član NATO-a, Vulin je odgovorio da do toga neće doći dok god je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a on ministar odbrane, „makar bili i poslednja zemlja u Evropi koja nije članica NATO pakta“.

„Srbi kažu – za mir ćemo uraditi skoro sve, a za slobodu ćemo uraditi sve. Mi smo prva srpska administracija od 2000. godine koja se nikome ne izvinjava zato što je Rusija njen prijatelj“, poručio je Vulin.

Ocenjujući trenutno stanje u Vojsci Srbije, Vulin je rekao da je bolje nego što je bilo, zahvaljujući sporazumu između Vučića i ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je Srbiji otvorio sva vrata u Rusiji.

Vulin je na poziv ruskog kolege Sergeja Šojgua učestvovao na Osmoj bezbednosnoj konferenciji u Moskvi.

(Srna)

KOMENTARI5 komentara

 1. dinki says:

  Nevjerovatno je koliko možeš da pričaš a da ništa ne kažeš,ako se kunete u Rusiju što ne pozoveš Ruse i napraviš raketne baze u Srbiji,tada na miru možeš da razvijaš i svoju vojsku i državu i pripremaš teren za ujedinjenje svih teritorija koje istorijski pripadaju Srbima.Gubitkom Crne Gore izgubio si izlaz na more Rusija je izgubila pomorsku bazu u Jadranu a ti zvocaš kako te Crna Gora napada pa normalno je da će te napadati i srati po tebi kada ste priznali vlast Mila Đukanovića i pokradeni referendum pa dočeka da smrdogorci priznaju i KiM i umjesto da ih šutnete iz Srbije vi nabijate glavu u pijesak ko nojevi pred svakim ko vas ponižava.Divlje pleme sa Kavkaza nam je zagadilo dušu naše države a ti i AV/VA hoćete da mu razgraničenjem poklonite teritoriju koju su vjekovnom pljačkom ubistvima,silovanjem i zastrašivanjem stekli a uz pomoć zapadnih nacista zaokružili.Sprovedi na državnom nivou akciju ne na more u Crnu Goru jer time punite kasu smrdogorcima pa taj novac upotrijebite za Srbiju i vaše građane,kupite oružje od Rusije a ne da molite da vam neko pokloni.Opremio si 1500 vojnika a vama treba minimum 50000 obučenih i opremljenih,ukinuli ste vojni rok a želite odbraniti Srbiju i vi i žuti duvate u istu tikvu.

 2. miros says:

  Samo da ne bude jedan u klin a drugi u plocu >ti neces a ja hocu....itd!!!!!!Zivela Srbija<

 3. miros says:

  Samo napred gosp. ministre vecina je uz tebe ako nastavis sa pokazivanjem zuba ovim neandertalcima iz EU.!!!!????Hristos Vaskrse....Sretan Uskrs svoj braci u Srbiji koji slave po julijanskom kalendaru!!!!

 4. Velika Metla says:

  Služinčadima u "regionu" smetaju srbski nacionalni interesi! "Žao" mi ih!

 5. opet ja says:

  Pametni ovi Vulini, da mi ne reće ovo ja ne bih znao...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *