DS i LDP prave jednu stranku?

DS i LDP prave jednu stranku?

28 октобра 2013

Đilas_ČedaRukovodstva LDP i DS pripremaju predlog zajedničkog političkog nastupa, a ako članstvo dve stranke tako odluči, biće stvorena i zajednička stranka.

Rukovodstva dve stranke zadužila su šefa poslaničke grupe demokrata Borislava Stefanović i potpredsednika liberala Bojana Đurića da pripreme predlog zajedničkog političkog nastupa u parlamentu i javnosti.

Lideri stranaka, Dragan Đilas i Čedomir Jovanović rekli su novinarima posle sastanka da su spremni da stvore jedinstvenu organizaciju, ali nisu precizirali kada bi se to moglo i dogoditi, navodeći da će članstvo dve partija odlučiti o efikasnim načinima saradnje i, ukoliko budu želeli, „biće stvorena jedna stranka“.

„Ne govorim o utapanju i ne govorim o stvaranju jake stranke zbog straha od izbora, već o potrebi za političkom ravnotežom“, rekao je Jovanović i naglasio da su danas vođeni ozbiljni razgovori i da je ključno pitanje bilo šta je to što je potrebno društvu.

Lider DS se u potpunosti složio s tim i istakao da će Stefanović i Đurić u naredna dva meseca raditi na konkretizaciji saradnje zbog „potrebe i želje da se stvori aalternativa onome što se sada dešava u društvu“.

Na pitanje da li će zajednički nastupiti na predstvojećim lokalnim izborima na Voždovcu, lideri DS i LDP su rekli da su pripreme za te izbore odmakle, ali nisu isključili mogućnost takve vrste saradnje na gradskim izborima i republičkim koji bi, kako očekuju, mogli biti istovremeno.

Jovanović i Đilas su pozvali aktuelnu vlast da borbu protiv korupcije prepusti tužilaštvu i da Srbe na Kosovu ne deli na one koji će izaći na lokalne izbore i one koji su protiv njih.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u