DSS: „Oluja“ je najveći zločin 20. veka

DSS: „Oluja“ je najveći zločin 20. veka

5 avgusta 2013

KoštunicaLider DSS Vojislav Koštunica kaže da Hrvatska, slaveći Oluju, zapravo slavi najveći ratni zločin počinjen u Evropi u prošlom veku.

Koštunica navodi da je srpski narod najveća žrtva ratova.

„Time što slavi surovi i strašni zločin etničkog čišćenja celog srpskog naroda sa vekovnih ognjišta, Hrvatska pokazuje da ni danas ne može da razlikuje dobro od zla i da nema snage da prizna zločin i pokloni se nevinim žrtvama“, ocenio je Koštunica u pisanoj izjavi.

Predsednik D S S-a je dodao da Srbija i ceo srpski narod imaju dužnost da se sećaju i odaju poštu nevinim žrtvama hrvatske akacije Oluja, za koju je ocenio da je počinjena uz podršku i mentorstvo zapadnih sila.

„Mi znamo da smo narod bezbrojnih nevinih žrtava i znamo da nasilje i zločin nikome nisu doneli trajnu sreću i istinski mir. Da je Srbija izvela Oluju nad hrvatskim narodom bila bi zauvek žigosana strašnim znakom da smo kao narod ubica, a Hrvatska bi ponela večni oreol nevine žrtve“, naveo je Koštunica.

Koštunica je dodao da, bez obzira što Zapad ćuti i odobrava Hrvatskoj taj „mračan zločin“, na Srbiji je da ima samosvest da je narod žrtva i da se to nikakvom propagandom ne može prikriti i izbrisati.

U nedelju, 4. avgusta, navršilo se 18 godina od početka hrvatske vojne akcije Oluja u kojoj je iz svojih domova proterano više od 200.000 Srba iz Hrvatske.

U Hrvatskoj je 5. avgust državni praznik koji se slavi kao Dan pobede i domovinske zahvalnosti. Od 2000. godine taj dan se obeležava i kao Dan oružanih snaga Hrvatske.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Zormark says:

    Po ovom pitanju se iskreno slažem sa g.Koštunicom. Sve što je rekao je tačno i obavezujuće za srpski korpus.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *