DSS: Pantić gomilao funkcije na KiM

DSS: Pantić gomilao funkcije na KiM

16 juna 2013

Krstimir PanticU otvorenom pismu predsednika Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Aleksandru Vulinu, Demokratska stranka Srbije iz Kosovske Mitrovice ukazuje navodno na gomilanje funkcija Vulinovog zamenika, Krstimira Pantića.

“Povod da vam se obratimo jeste uporno i istrajno gomilanje funkcija vašeg zamenika Krstimira Pantića, što je u sukobu sa postavljenim pravilima u politici, navodi se u pismu DSS-a u Kosovskoj Mitrovici. Pantiću su trebala puna četiri meseca da odluči da li će biti zamenik direktora Kancelarije ili predsednik Opštine Kosovska Mitrovica. Kada se na kraju odlučio za Kancelariju, novi predsednik Opštine postavio ga je za svog pomoćnika. Razlog za ovakvo ponašanje visokog državnog službenika je, stoji u pismu, korišćenje novca iz opštinske kase, prisvajanje opštinskog automobila za lične potrebe, dnevnice, reprezentacija“, tvrdi DSS u pismu.

Krstimir Pantić je reagujući na optužbe DSS-a, saopštio da će odluku o tome da li je ili nije u sukobu interesa doneti Agencija za borbu protiv korupcije, a ne ”istrošeni političari i poslanici koji nikada u životu ništa nisu uradili za narod koji navodno predstavljaju već su isključivo radili za svoje džepove i za svoje porodice”. Kako se navodi u pisanoj izjavi Pantića, ukoliko nadležni u Agenciji budu mišljenja da je u sukobu interesa, on će odmah podneti ostavku na mesto pomoćnika predsednika opštine. jer tako nalaže zakon.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *