DSS se neće ugasiti, borba se nastavlja

DSS se neće ugasiti, borba se nastavlja

6 aprila 2014

Aleksandar-Popovic-38383Zamenik predsednika Demokratske stranke Srbje (D S S) Aleksandar Popović danas je na sednici Glavnog odbora izrazio uverenje da se D S S neće ugasiti, jer će, kako je naglasio, pobediti uverenja za koja se zalaže ta partija.

Popović je ocenio da je ova partija doživela težak izborni poraz zbog okolnosti, političkih neistomišljenika, ali i sopstvenih grešaka i slabosti. ““Za te slabosti je kriva organizacija. Najbolji od nas, čovek koji je utemeljio D S S, u ime svih nas preuzeo je odgovornost i podneo ostavku. Svakako bez njega na čelu stranke nama će biti neuporedivo teže“, poručio je Popović na sednici Glavnog odbora D S S. Na prošlim izborima, prema njegovim rečima, poražena je jedna grupa ljudi, tehnički gledano jedna stranka, ali ne i ideologija i uverenja.

„Duboko sam uveren da ona uverenja koja gajimo o slobodnoj Srbiji, o pravu da sami biramo svoj put, da nas ne vodi ni Brisel, ni Vašingtion, da ako treba sami i grešimo, da će ta uverenja svakog dana sve više dobijati na snazi, kao i da će na kraju pobediti“, naglasio je Popović. On je članovima Glavnog odbora rekao da, kao i u životu i u politici postoje usponi i padovi, i da je sada neophodno da se zbiju redovi, istovremeno ocenjujući da će biti teško, pre svega što stranku više ne vodi „najveći srpski državnik poslednje decenije 20-tog veka i početka 21. veka Vojislav Koštunica“. Takođe je ukazao da će biti teško jer D S S više neće dobijati finansije iz budžeta, a i neće biti zastupljena u medijima, zato što neće biti parlamentarna stranka.

Popović je rekao da mu je pre par dana postavljeno pitanje na jednoj televiziji da li je svestan da nijedna stranka koja je pala ispod cenzusa u Srbiji nije uspela da se vrati u parlament istakavši da je toga svestan, ali da se to neće desiti D S S-u. „Uveren sam da će pobediti naša politika neutralnosti, da moramo da se borimo za Kosovo i Metohiju i da imamo najkvalitetnije ljude.

Uveren sam da će D S S preživeti“, podvukao je on poručivši da će se borba D S S nastaviti. Nakon govora zamenika predsednika D S S Glavni odbor nastavio je sa radom, analizom neuspeha na izborima, bez prisustva medija. Na parlamentranim izborima 16. marta D S S nije prešla izborni cenzus i postala je vanparlamentrana stranka na republičkom nivou.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *