DSS: Srbi sa KiM treba da definišu pitanje za referendum

DSS: Srbi sa KiM treba da definišu pitanje za referendum

29 aprila 2013

dss-logo2Na redovnoj konferenciji za medije, portparol DSS Petar Petković, istakao je da glas srpskog naroda sa severa Kosova i Metohije je presudan kada je reč o briselskim sporazumima u vezi sa tom teritorijom i da niko nema prava da govori u njihovo ime, niti da ih podučava da je „dobro živeti pod institucijama lažne države Kosovo“. „Onaj trenutak kada je vlast potpisala briselski sporazum i da se srpski narod izruči Hašimu Tačiju, od tada je potpuno legitiman stav Srba sa Kosova i Metohije da se bore za svoju državu i neotudjivo pravo da pripadaju Srbiji“, kazao je Petković.

On je dodao da niko nije pozvaniji od Srba na severu Kosova da definiše referendumsko pitanje o sporazumima iz Brisela u vezi sa tom teritorijom i uslove medijske kampanje.

„DSS podržava srpski narod da odluči koje pitanje treba da bude postavljeno na referendumu. Niko od njih nije pozvaniji ni da definiše medijske uslove za održavanje referenduma, rok kampanje i kako ona treba da se odvija, da se ne bi desilo da bude iskrivljena narodna volja“, rekao je Petković.

DSS je osudio i „medijski linč“ srpskog stanovništva sa Kosova.

„Neprihvatljivo je i za osudu da se vredjaju Srbi na Kosovu i Metohiji i da se vrši medijski linč samo zato što ne želi da živi u lažnoj državi Hašima Tačija. Svaka prljava kampanja mora biti ostavljena po strani dok bude trajao referendum i ne sme se dozvoliti da se u vreme medijske kampanje vrši satanizacija srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“, poručio je Petković.

Prema njegovim rečima posebno poniženje za srpski narod je odluka Evropske unije da na Vidovdan „kaže da li je Srbija ta koja je ubila svoje institucije na Kosovu i Metohiji i izručila narod lažnoj državi Kosovo“.

„DSS poziva narod na Kosovu i Metohiji da ostane jedinstven i odlučan u mirnoj borbi i otporu protiv briselskih sporazuma jer nijedna vlast nije uspela da pobedi i porazi sopstveni narod, tako neće ni ova“, zaključio je Petković.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *