DSS: Srbija treba da je na prvom mestu, a ne EU

DSS: Srbija treba da je na prvom mestu, a ne EU

7 oktobra 2013

dss-logo2Predsednik DSS Vojislav Koštunica izjavio je da veruje da će Vrbašani na lokalnim izborima dati poverenje onima koji Srbiju i Vrbas stavljaju na prvo mesto.

Koštunica je na predizbornoj konvenciji DSS-a održanoj u sali bioskopa u Vrbasu rekao da se ta stranka zalaže za jačanje veza sa Ruskom federacijom i državama sa kojima Srbija ima potpisane ugovore o ekonomskoj saradnji, nasuprot većini drugih stranaka koje favorizuju saradnju sa EU.

„Koliko aktuelne članice Evropske unije veruju u nju najbolje svedoči podatak da je premijer Velike Britanije kameron najavio da će 2017. godine raspisati referendum o izlasku Velike britanije iz EU, a Island je pre nekoliko meseci prekinuo pregovore o ulasku u Evropsku uniju“, rekao je Koštunica, dodajući i da Vaclav Klaus zagovara izlazak Češke iz EU.

Po njegovim rečima, Evropsku uniju predstavlja samo birokratija u Briselu i Evropska unija, kako je naglasio, „ne odražava želju gradjana niti predstavlja njihov glas, kao što ne odražava ni želju političkih stranaka već isključivo ispunja želje pomenute birokratije u Briselu“.

Portparol Pokrajinskog odbora DSS za Vojvodinu Milenko Jovanov na konvenciji je rekao da birači treba da glasaju za kandidate koalicije DSS – Asocijacija mladih Vrbasa jer, kako je kazao, mladima uvek treba pružiti podršku.

„Demokratska stranka Srbije danas predstavlja jedinog istinskog borca za očuvanje Srbije u dosadašnjim granicama bilo da se radi o Kosovu i Metohiji ili o Vojvodini“, rekao je Jovanov.

DSS na lokalnim izborima u Vrbasu zakazanim za 13. oktobar izlazi u koaliciji sa Asocijacijom mladih Vrbasa, a na večerašnjoj konvenciji predstavljeni su kandidati za odbornike te stranke.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *