„Дубока држава“ преко The Washington Post поручила Бајдену да се не кандидује опет за шефа државе

„Duboka država“ preko The Washington Post poručila Bajdenu da se ne kandiduje opet za šefa države

22 septembra 2023

IZGLEDA da američka „duboka država” uklanja Džoa Bajdena iz borbe za drugi mandat šefa države.

Čak i unutar njegove Demokratske partije Bajdenovo ime se sve otvorenije povezuje sa brojnim korupcionaškim skandalima njegove porodice. Sve su glasnija upozorenja da on – i zbog sve slabijeg „kognitivnog zdravlja“ – nema šanse da pobedi Donalda Trampa, kojeg će, kako stvari stoje, ponovo nominovati njegova Republikanska partija.U suštini, na Bajdena njegovi počinju da stavljaju tačku. Na način koji „miriše“ na planiranu informativno-političku kampanju.

Dnevni list The Washington Post, koji se smatra „oglasnom tablom“ CIA i „duboke države“, objavio je komentar Dejvida Ignatijusa, jednog od svojih najpoznatijih kolumnista, koji direktno sugeriše da „predsednik Bajden ne bi trebalo ponovo da se kandiduje u 2024.”

Štaviše, ova procena-poruka uključena je u naslov teksta: „Bajden i potpredsednik Haris ne bi trebalo da se kandiduju za reizbor“.

Sa otvorenom opomenom: „Ako njih dvoje uđu u predsedničku kampanju 2024. godine, Bajden rizikuje da poništi svoje najveće dostignuće – zaustavljanje Trampa 2020-te“.

Ignatius, dakle, unapred polazi od procene da će Tramp pobediti na izborima 2024-te i da će biti „obezvređeni svi napori establišmenta da ga neutrališe na izborima 2020. i tokom Bajdenovog predsednikovanja“.

Ignatijus, koji se smatra jednim od najvažnijih ljudi CIA u američkom novinarstvu, poziva Bajdena da podnese ostavku što je pre moguće kako bi nekom drugom dao šansu da pobedi na izborima 2024. Sa porukom: „Bajden sada mora reći NE – sebi samom“.

Istu ideju skoro – kao kroz indigo – izražava britanski The Telegraph, koji je takođe informativna platforma globalnog establišmenta.

Taj list ukazuje: „Bilo bi mnogo bolje da se farsa završi odmah. Bajden bi trebalo da objavi da neće učestvovati u predsedničkoj trci. On je nekompetentan, SAD umesto njega vode drugi ljudi. Delegiranje ovlašćenja za donošenje odluka drugim ljudima, a upravo to danas vidimo, daje rezultate ako ih donose kompetentne tehnokrate. Ali, mnogi s razlogom, sumnjaju da je to Bajdenov izbor.

– Sadašnja situacija podriva američko upravljanje i daje Kini i Rusiji podsticaj da odbace zapadne tvrdnje o svojoj moralnoj superiornosti. U međuvremenu, Bajden (ili njegovi najbliži saradnici) gaze vladavinu prava u Americi i daju mogućnost kritičarima da ceo Zapad nazivaju duboko licemernim i dvoličnim, – piše The Telegraph.

U zapadnom establišmentu više se niko ne smatra obaveznim da se pravi kao da kralj nije go…

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  Duboka država ne želi više Bajdena, želi da mu nađe bolju zamenu kako bi demokrate opet pobedile na izborima. Radi se o kozmetičkoj, a ne suštinskoj promeni.

  • Pilipenda says:

   Americki izbori su oduvjek bili kozmetika, bez sustine. Sve je namjesteno.

   • Zeka says:

    "U Americi se predsednik kupuje, kao i automobil i sve ostalo" - dr Herbert Markuze

 2. michael pan says:

  Dzaba vam sve, ko god bude predsednik nema vam spasa, gotovi ste USRA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *