ДУДА: Будемо ли нападнути са стране Бреста – 100.000 војника НАТО долази да брани Пољску

DUDA: Budemo li napadnuti sa strane Bresta – 100.000 vojnika NATO dolazi da brani Poljsku

13 jula 2023

NATO će prebaciti oko 100.000 vojnika u Poljsku ako bude potrebno – izjavio je Andžej Duda.

Poljski predsednik je tim povodom otkrio:„Dođe li do napada na našu teritoriju – na primer kod Bresta (iz Belorusije) – oko 100.000 NATO vojnika biće poslato na našu teritoriju radi hitne odbrane.“

Prema njegovim rečima, NATO je odobrio takvo moguće raspoređivanje trupa u sklopu upravo korigovanih odbrambenih planova.

Priznao je da a je 10 hiljada vojnika alijanse već raspoređeno u Poljskoj.

KOMENTARI7 komentara

 1. milorad5 says:

  hm,ovaj ili je glup ili je žestoko nadrogiran..biće da je i jedno i drugo jer ova izjava je tolika preispoljna budalaština da jednostvano nema razloga objašnjavati dudi da rusi neće dolaziti da ratuju u poljsku..ako do sukoba dodje sve što budu poljaci videli "made in rusia" će biti nuklearni udari raketama kratkog i srednjeg dometa...i to odmah i na širokom području cele poljske teitorije..potupuno brisanje poljske iz spiska industrijskih država i njihove armije, a možda i iz spiska država uopšte,u načelu...

 2. milos says:

  oni su budale. niko ih nece napasti iz bresta ali iz danciga. cim dodje alternativa za nemacku, a onda ce im doci iz g. u glavu.

 3. Velika Metla says:

  Protiv Rusije vama konvertitima treba najmanje 20 miliona vojnika, a ni oni vam ne bi pomogli. Tako da sa 100 hiljada možeš " sJedalo" da obrišeš, konvertitska papina ulizice.

 4. Brane says:

  Duda...joj ljudi sto je dobro za rimovanje. 1000 nacina. Cuj oni ce....ccc pa sta ste dosad cekali....

 5. M says:

  Poljaci misle da će ratovati s Rusijom u konvencionalnom ratu,pedeset država USA-NATO-Zapada tako pametnih,brojnih i moćnih protiv glupih Rusa?!?A Rusi mogu jednostavno samo pritisnuti crveno dugme i izgoriti taj prostor skroz,i ujeo vuk magarca!Pače je to vrlo vjerovatno,pa neka Poljaci malo promisle prije nego im bude kasno,dok Poljska još postoji!

 6. michael pan says:

  Duda cuko, udji u kucicu i ne laj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *