ДУГ ЗА РАТНУ ОДШТЕТУ! Немачка да плати 350 милијарди долара Србима!

DUG ZA RATNU ODŠTETU! Nemačka da plati 350 milijardi dolara Srbima!

3 juna 2017

U autorskom tekstu koji je objavljen na sajtu Fonda Strateške Kulture, Dušan Kovačev je izneo podatak da je dug Nemačke za ratnu odštetu Srbiji približno 350 milijardi dolara.

Državna komisija FNRJ je ratnu štetu procenila na 46,9 milijardi američkih dolara, od čega je iznos štete Srbiji iznosio 75%. Ovaj iznos nikad nije bio osporen, iako je Nemačka Jugoslaviji počela da plaća „domaćinski“, isplativši joj tek jedan promil odštete. Prema  pravilima valorizacije i uvećanja za iznos kamatne stope nemački dug za odštetu danas iznosi 446,9 milijardi dolara, a srpski udeo je 355,13 milijardi. Nemačka je isplatila odštetu samo onima nad kojima su vršeni nacistički medicinski eksperimenti, ali… malo ko je  preživeo te eksperimente.

Na osnovu procena iz Austrije 2011. g.  se tvrdilo da dunavske Švabe imaju pravo na obeštećenje od Srbije u visini 32,5 milijardi evra. Rudolf Rajman (predsednik krovne organizacije nemačkih organizacija iz Austrije i inicijator Kongresa nemačkih udruženja u Subotici) iste godine je izjavio da bez restitucije dunavskim Švabama „neće biti ni investicija u Srbiji

Nesporni iznos ratne odštete koju Nemačka Srbiji odbija da plati deset puta je veća od svote želja za „obeštećenjem“ naslednika Folksdojčera.

___________________

Nemci traže da im se vrati oduzeta imovina, RTV, 9. 9. 2011. g.

anti-censura.com/dragan-radovic-folksdojceri-i-ratna-odsteta/

(FSK, Patriot)

KOMENTARI7 komentara

 1. Baraba says:

  Nema od toga nista to je trebalo uraditi 1946. Pa oni nece da plate 300 milijarde Trampu za NATO sta mi onda da ocekujemo

 2. Lajla says:

  Ma nemj,bombarduju Kraljevinu Jugoslaviju,i to bez objave rata.Sta treba da stojimo mirno?Ma ima da plate stetutrostruko,nacisticka hovna. Brate kao i NATO 1999g i prave se kao da nista nije bilo,ima da ih teramo do pakla.

 3. Batina says:

  Dug njemackih fasista prema Srbima realno treba da se mjeri u hiljadama milijardi. Da nije bilo njemaca u sluzbi vatikana danas bi bilo vise od 50 miliona Srba, hej koje milijarde to mogu da nadoknade. Ove analiticare bi trebalo strpati u neki logor (vaspitni) i svaki dan im davati lekcije iz istorije dok ne nauce.

 4. HRVACKO SVINJAREVO says:

  dao bog da im Rusi što pre bace bar 5 atomskih da se gamad nemačka iskoreni,svi ih mrze, proklete nacističke kopiladi.

 5. miroslav says:

  Romima je isplačeno 2006 god.~10.000€ Srbima, zarobljenicima u Norveškoj i Nemačkoj nije ništa.Ko je individualno od rodbine pokušao preko suda nikako da ostvare svoja prava iako po našem zakonu to pravo ne zastareva.

  • kuka says:

   Dosta naših ljudi je podnelo te zahteve. Ali njihove predmete je godinama držao kod sebe neki beogradski advokat i primao redovnu naknadu od nem. države za njih (po nem. zakonu advokat koji ih je zastupao dobijao je svakog meseca neki novac, pa je njemu odugovlačenje odgovaralo). Šta je sa tim na kraju bilo, ne znam. Od besa nisam mogao da dalje pratim.

 6. Dušan says:

  PROČITAJTE SPORAZUM "TITO-BRANDT" iz 1973-e.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *