ДУГИН: Ако Русија победи у Украјини, Запад ће престати да малтретира Србију

DUGIN: Ako Rusija pobedi u Ukrajini, Zapad će prestati da maltretira Srbiju

30 juna 2024

Ako pobedimo, Zapad će prestati da se ponaša prema Srbiji kao sad – i u odnosu na Kosovo i Metohiju, i u odnosu na poziciju Srbije i Republike Srpske, biće veoma ozbiljnih promena, izjavio je ruski filozof i geopolitičar Aleksandar Dugin za „Večernje novosti“.

Dodao je da će odnos snaga u Istočnoj Evropi biti preispitan, jer će Rusija biti sasvim druga država – punovredna velesila, od čijih odluka i pozicije će zavisiti evropska i svetska politika.„To znači da ćemo imati snage, mogućnosti, autoriteta i uticaja da pomažemo našim bratskim srpskim prijateljima više i delotvornije nego sad“, rekao je Dugin u intervjuu beogradskom listu.

Takođe, naglasio je da sudbina čovečanstva neposredno zavisi od toga da li će Rusija pobediti u Ukrajini ili „još nekako“, to jest upotrebom nuklearnog oružja.

„Sada je Rusiji veoma teško da pobedi, ali ona uopšte ne može da izgubi, jer ako ne bude pobede u Ukrajini, neće biti ničega. Neće biti same Rusije. Dakle, ako ne bude Rusije, neće biti ni Srbije. I sveta neće biti“, precizirao je ruski filozof, te dodao da ako bude „još nekako“, onda niko neće preostati.

Pobeda u Ukrajini će, prema njegovim rečima, imati veoma veliki uticaj na svu evropsku politiku.

U intervjuu „Večernjim novostima“ Dugin je konstatovao i da se u ovim trenucima balansira na ivici velikog rata, te da je nejasno šta nas od njega deli, ali ga Rusija svakako neće započeti.

Što se tiče izbora u Americi, smatra da su isti presudni za dalju sudbinu sveta i da će verovatnoća velikog rata porasti do kritične tačke ako demokrate pobede na predsedničkim izborima, dok je, kako kaže, Donald Tramp realista i pragmatičar, i ako iskrsne pitanje uništenja čovečanstva, on će vagati cenu takvog čina, i postići nekakav dogovor.

Ruski filozof je pojasnio i da shvata da Srbija u ovom trenutku pokušava da se „iskobelja“, kao što to, na primer, čine Mađarska i Turska, koje nastoje da ne ulaze u sukobe i da se ne priključuju nijednom taboru iz raznih razloga – uključujući one geografske i političke.

„Ali ako dođe do opšteg bratoubilaštva, mislim da će pogoditi sve, pa i Evropu. Možda će se taj rat, kao građanski, proširiti i na samu Ameriku“, zaključio je Dugin.

KOMENTARI5 komentara

 1. upozorilo says:

  Nema da se brinemo, Informer je dobio njihov plan, ko što sam najavljivao odavno, istovremeno će napasti sa pravca KiM i na RS i ovi u RS će nayeb... žestoko, doduše pomalo oni to i zaslužuju, a ni vi u Srbiji nećete puno bolje, ali će i ovo okolno pronacističko topovsko meso baš dobro da nay..e i to zasluženo. Jednom kadgod, Rusija će doći i postaviti zapadnu granicu ali oni imaju svoj tajming i čuvaju snage za okršaj sa glavnim snagama fašističko-nacističkog NACI pakta. Naši "junački" polismeni će dobiti isto ono što zaslužuje svaki žbir, ove državice nemaju vojnike pa će reketaši naroda i sprovoditelji lokdauna dobiti svog boga tj.karmu i to mi je izuzetno milo i drago.

  • milorad5 says:

   dečko ti si takva budala da neću ni da ti odgovorim:),besmisleno bi bilo odgovrati i objašnjavati nešto nekome ko može da napiše ovakvu budalaštinu,samo uživaj i žvrljaj šta hoćeš jer to nema veze sa mozgom i može samo da zasmeje one koji žive u relanom svetu a ne u fantazijama izgubljenog neznalice...rata će biti ali samo u tvojim "policeman" fantazijama on će izgledati tako kako si napisao...

   • upozorilo says:

    Ajde vidim da mi nisi odgovorio 😂. Nešto te je uvredilo a za to me znaš koliko briga 🤣

 2. Zoran says:

  Hahahaha i on s epita AKO. :)

 3. zajko says:

  Nisu nama amerikanci problem , neka samo maknu FARAONA PREDSEDNIKA,ostalo pada ko kula od karata

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *