ДУГИН: „НАТО неће директно ући у сукоб у Украјини“

ДУГИН: „НАТО неће директно ући у сукоб у Украјини“

2 јуна 2023

Убеђен сам да се НАТО неће директно укључити у конфликт у Украјини, каже руски филозоф Александар Дугин, додајући да би победа Русије у конфликту са Украјином значила крај једнополарног света, иако не би дошло до коначне победе Запада.

Према његовим речима, Запад неће укључити у сукоб ни Пољску – која се припрема да постане главна војна силе Европе – ни Румунију, а није ни заинтересован да због Украјине буде примењено стратешко нуклеарно оружје. Ипак, Запад ће, како каже, наставити да се меша у унутрашња питања Русије.„Победа Русије никако не представља претњу по Запад, јер Москва ни на један начин не ограничава ЕУ, НАТО или САД“, додаје он.

„Најоптимистичнији сценарио би био тај што ми сада можемо да победимо један од најрадикалнијих модела, на којем Запад инсистира – једнополаран свет. Уколико успемо да победимо у Украјини, једнополаран свет ће се завршити, а присталице једнополарног светског поретка ће бити посрамљене и свет ће постати мултиполаран“, истиче Дугин.

Ипак, чак ни тада, Запад неће изгубити на значају, остаће једна од најјачих страна света. Украјина би, према његовим речима, требало да престане да постоји као суверена држава у политичком смислу, иако ће украјински народ и та територија и даље постојати.

„Денацификација и демилитаризација Украјине није могућа све док Украјина постоји као суверена држава. Украјинске власти су саме себи потписале смртну казну“, објашњава он.

За крај, он оптимистично закључује да ће „народ и територија Украјине бити у саставу Евроазијске империје“. „Сви ћемо да процветамо, обновићемо братске односе“, рекао је данас Дугин.

KOMENTARI3 коментара

  1. fra Penetricio Degenero says:

    Mislim da gresi jer pobeda u Ukrajini Rusiju i saveznike neće zaustaviti u razvaljivanju pozicija Zapada u sferi finansija i imperijalne politike posto Kina a i Rusija otimaju Zapadu vazalske države iz kojih crpe resurse, koriste ih za pljackanje putem usd i eur, suprotstavljanja svetskim plandemijama i zapadn globalnim agendama koju smo imali od 2019. Ustvari, koliko god je Zapad započeo i.orisilio Rusiju na rat u ukrajini, Zapad je morao to da pokrene jer su Rusija i Kina ranije počele da opstruisu anglosaksonski svetski poredak zasnovan na preuzimanju tržišta u Africi, L.Americi pa čak i u S.Arabiji sto je napad na usd. Naravno, ishodište je u Breton Woods-u i poretku koji je tada uspostavljen da bi USA dominirale i Rusija i Kina su morale da krenu na taj poredak.

  2. M says:

    Ukratko,USA-NATO će ući u direktan rat s Rusijom u Ukrajini(ili negdje drugdje)i Rusija ne može pobjeći od toga ma koliko se trudila ili gurala glavu u pijesak!

  3. persida says:

    Filozof je postao baba Vanga. Posle smrti cerke, izgubljen. Mislim da ovakvom izjavom laze samoga sebe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u