ДУГИН: „НАТО неће директно ући у сукоб у Украјини“

DUGIN: „NATO neće direktno ući u sukob u Ukrajini“

2 juna 2023

Ubeđen sam da se NATO neće direktno uključiti u konflikt u Ukrajini, kaže ruski filozof Aleksandar Dugin, dodajući da bi pobeda Rusije u konfliktu sa Ukrajinom značila kraj jednopolarnog sveta, iako ne bi došlo do konačne pobede Zapada.

Prema njegovim rečima, Zapad neće uključiti u sukob ni Poljsku – koja se priprema da postane glavna vojna sile Evrope – ni Rumuniju, a nije ni zainteresovan da zbog Ukrajine bude primenjeno strateško nuklearno oružje. Ipak, Zapad će, kako kaže, nastaviti da se meša u unutrašnja pitanja Rusije.„Pobeda Rusije nikako ne predstavlja pretnju po Zapad, jer Moskva ni na jedan način ne ograničava EU, NATO ili SAD“, dodaje on.

„Najoptimističniji scenario bi bio taj što mi sada možemo da pobedimo jedan od najradikalnijih modela, na kojem Zapad insistira – jednopolaran svet. Ukoliko uspemo da pobedimo u Ukrajini, jednopolaran svet će se završiti, a pristalice jednopolarnog svetskog poretka će biti posramljene i svet će postati multipolaran“, ističe Dugin.

Ipak, čak ni tada, Zapad neće izgubiti na značaju, ostaće jedna od najjačih strana sveta. Ukrajina bi, prema njegovim rečima, trebalo da prestane da postoji kao suverena država u političkom smislu, iako će ukrajinski narod i ta teritorija i dalje postojati.

„Denacifikacija i demilitarizacija Ukrajine nije moguća sve dok Ukrajina postoji kao suverena država. Ukrajinske vlasti su same sebi potpisale smrtnu kaznu“, objašnjava on.

Za kraj, on optimistično zaključuje da će „narod i teritorija Ukrajine biti u sastavu Evroazijske imperije“. „Svi ćemo da procvetamo, obnovićemo bratske odnose“, rekao je danas Dugin.

KOMENTARI3 komentara

  1. fra Penetricio Degenero says:

    Mislim da gresi jer pobeda u Ukrajini Rusiju i saveznike neće zaustaviti u razvaljivanju pozicija Zapada u sferi finansija i imperijalne politike posto Kina a i Rusija otimaju Zapadu vazalske države iz kojih crpe resurse, koriste ih za pljackanje putem usd i eur, suprotstavljanja svetskim plandemijama i zapadn globalnim agendama koju smo imali od 2019. Ustvari, koliko god je Zapad započeo i.orisilio Rusiju na rat u ukrajini, Zapad je morao to da pokrene jer su Rusija i Kina ranije počele da opstruisu anglosaksonski svetski poredak zasnovan na preuzimanju tržišta u Africi, L.Americi pa čak i u S.Arabiji sto je napad na usd. Naravno, ishodište je u Breton Woods-u i poretku koji je tada uspostavljen da bi USA dominirale i Rusija i Kina su morale da krenu na taj poredak.

  2. M says:

    Ukratko,USA-NATO će ući u direktan rat s Rusijom u Ukrajini(ili negdje drugdje)i Rusija ne može pobjeći od toga ma koliko se trudila ili gurala glavu u pijesak!

  3. persida says:

    Filozof je postao baba Vanga. Posle smrti cerke, izgubljen. Mislim da ovakvom izjavom laze samoga sebe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *