ДУГИН УПОЗОРИО СРБЕ: „Нападнута је задња линија одбране!“ (ВИДЕО)

DUGIN UPOZORIO SRBE: „Napadnuta je zadnja linija odbrane!“ (VIDEO)

30 juna 2017

Ruski geopolitičari Aleksandar Dugin i Leonid Savin, kao i umetnik Aleksej Gintovt, na Vidovdan su u Beogradu održali konferenciju na kojoj je predstavljen rad Međunarodog evroazijskog pokreta. Na konferenciji održanoj u hotelu „Moskva“ ovi istaknuti ruski mislioci govorili su o geopolitičkoj situaciji u svetu i na Balkanu, šansama Srbije u Evroazijskom savezu i radu Međunarnog evroazijskog pokreta.

Aleksandar Dugin rekao je da  njegova podrška srpskom narodu traje već 26 godina, ali da se u tom periodu dosta toga promenilo na Balkanu i da je zapad konstantno vršio agresiju nad Srbima na Balkanu i Srbiji i doveo je u tešku situaciju.

Dugin je rekao da budućnost Srbije danas zavisi dosta od Rusije navodeći primer podrške Rusije teritorijalnoj celovitosti Srbije. On je rekao da Srbija nema dovoljno snage da se sama izbori sa izazovima kojima je izložena od strane EU i NATO.

Analizirajući sadašnju situaciju, Dugin je rekao da je Zapad okupirao deo teritorije Srbije, da su na vlast dovedeni političari koji su pomirljivi sa  situacijom i da je suverenitet zemlje na najnižem nivou od vremena vlasti Slobodana Miloševića.

– Vaš suverenitet je danas slabiji nego pre godinu dana – ukazao je Dugin i skrenuo pažnju da volja političara u Beogradu za odbranu Kosova slabi.

– Ako se Beograd ne bori kako će se Rusija boriti za Kosovo?- upitao je Dugin.

On je rekao da je zapad uspešno oslabio prve dve linije odbrane Srbije, a to su vojna i politička moć, a da je pod napadom treća i zadnja linija odbrane, srpski identitet.

– Ostala vam je još jedna – poslednja linija odbrane, to je srpski identitet, vera, obrazovni sistem, srpski duh i princip. I pre ste u istoriji gubili sve, ali sve ste uspeli da povratite jer ste sačuvali identitet – rekao je Dugin.

On je rekao da se sada dešavaju dva različita procesa u Srbiji i Rusiji.

– Srbija gubi suvrenitet i dalje slabi, to je proces dekadencije. Rusija jača svoj suverenitet, ali još ne dovoljno da bi se bavila Srbijom. Kada Rusija bude imala dovoljno snage da stvori multipolarni svet tada će se promeniti odnosi snaga u Evropi i na Balkanu. Tada će Rusija moći da pruži ruku Srbiji i sve će se promeniti – rekao je Dugin dodajući da za to treba vremena.

Dugin je rekao da je najbitnije da Srbija i njen identitet i dalje postoje kada ta promena u svetu bude ostvarena.

– Atlantisti su okupirali telo Srbije, a sada žele da uzmu i dušu i sruše srpski identitet – upozorio je Dugin.

Leonid Savin objasnio je razvoj ideje o Evroazijskom ekonomskom savezu.

– Srbija se nalazi u još jednoj transformaciji. I dalje se oseća pritisak zapada, EU i SAD na Srbiju, sa druge strane se otvaraju druge mogućnosti. Ceo svet oseća da se dešavaju velike promene i da iz unipolarnosti prelazimo u multipolarnost. Projekat Evroazijskog ekonomskog saveza upravo potvrđuje prelazak na multipolarnost. Upravo naš Međunarodni evroazijski pokret se bavi tim projektom na kome je Dugin radio pre 20 godina – rekao je Savin.

On je objasnio istorijat rađanja evroazijske ideje i pokreta u Rusiji do stvaranja Četvrte političke teorije koju je koncipirao Dugin. Savin je objasnio da Međunarodni evroazijski pokret radi na razvoju te ideje koja dobija sve više podrške u svetu.

Savin je rekao da udaljenost Srbije od članica Evroazijskog ekonomskog saveza nije prepreka da ona bude partner i učesnik tog saveza i naveo primer Jermenije koja je postala članica saveza iako nema zajedničku granicu sa drugim članicama.

Aleksej Gintovt je rekao da je imao priliku da upozna puno Srba koji su išli u Donbas i da su neki od njih bili smešteni u njegovoj kući na tom proputovanju. On je rekao da je kao arhitekta posmatrao Beograd i neki su mu ličili na istočnu, a drugi na zapadnu kulturum, ali da je sličnost Srba i Rusa neverovatna i da je srećan zbog toga.

Gintovt je rekao da i Srbija i Rusija danas preživljavaju teške trenutke, ali da je uveren da Četvrta politička teorija predstavlja pravac ka boljoj i srećnijoj budućnosti jer je zasnovana na tradiciji.

Pogledajte ceo snimak konferencije:

Nakon konferencije Aleksandar Dugin održao je predavanje na temu Četvrta politička teorija, a zatim je Leonid Savin održao predavanje na temu „Peto bojno polje“.

(Pravda)

 

KOMENTARI11 komentara

 1. goran says:

  E, bas si nam pomogao time sto si nas upozorio. To ce nam sigurno pomoci, kao i vasi Migovi.

  • DUSKO says:

   A sto da nam daju migove i drugo naoruzanje pa da ih Vucic odmah izda ko sto obmanjuje srpski narod !!!

   • kuka says:

    Ma ne, Duško, nešto je drugo u igri. AV nikako da pošalje potvrdu o krajnjem korisniku, što je indicija da on uopšte ne planira da zadrži avione u Srbiji, nego da ih preproda nekoj drugoj zemlji, možda Hrvatskoj.

  • Dragomir says:

   Pa,pametnom coveku i "dobronamerno upozorenje',valjda,nesto znaci!?

 2. goran says:

  Zamislite Platona ili Sokrata kako se pojavljuju na televiziji, a ispod njihovog imena pise: filozof, kako na ovoj fotografiji predstavljaju Dugina. Dobicete u trenu svu razmeru nase civilizacijske propasti.

 3. Igor says:

  Brate Dugin,imam tuzan osecaj da Rusija nikad nije bila dovoljno jaka da pomogne Srbiji iako smo mi ti koji su spasavali Rusiju dva puta. Dobili najteze udarce na prvim borbenimlinijama protiv nata a i EU. Kad je rec o Siriji tu moze sve da se da i pomogne. Ne razumem vise nista,uvek se izvlacite na nesto dal je vasa slabost ili nesto drugo. sa takvim ponasanjem se mora prestati.Ili smo zajedno ili nismo. Nama se nude Migovi 6 komada i to traje dugo neznam dal ce ikada doleteti. Ali u Siriji damo ih ima u velikom broju koji brani Siriju Srbija nece preziveti nicija obecanja i price od kojih nema nista. Srbiji je dosta bratskog "zatvora".Mi Srbi smo uvek bili korektni sa Rusijom ali dali ste vi bili korektni prema SWrbima.To je veliko pitanje.

  • Za Srbiju says:

   Naše ministarstvo odbrane još nije podnelo zahtev za uvoz migova. Bila je to još jedna predizborna priča, glupi narode!!!

  • EkUmenska EUtanazija says:

   Narodna: crkni magare dok trava naraste....i tako unazad 300 godina....da se nadamo ?..pa Nada je samo jedan od nespretnih demona koji nije uspeo da pobegne iz legendarne Pandorine kutije a svi ostali demoni su itlwteli zbog Pandorine znatiželje....i zato kod Srba ne vredi: nada umire poslednja već Ptice umiru pevajući...možda će taj najlepši posmrtni pev da ubrza rusko sazrevanje sa stvarnošću ??...sa Srbima ili bez (izumrli)!?

 4. Trifun says:

  Rusija nam nista ne duguje, naprotiv. Oni su nas zaduzili. Nama je njihova diplomatska pomoc od velikog znacaja, ukoliko bi mogli da pridobijemo Rusiju da nam proda po povoljnim uslovima S-300 to bi bila velika pobjeda naseg naroda. Ali ako to trenutno nije moguce iz bilo kojih razloga, onda treba da gledamo sta je moguce. Kina ima slicne PVO sisteme, onda najnoviji BUK sistemo da li bi to mogli da dobijemo, da zamolimo Bjelorusiju da nam proda...Moramo da to rijesimo. Moramo. Nema nazad.

  • Miki says:

   Trifun ima bolji predlog

 5. Sveta mladenovic says:

  Sagorecemo svi u sledecem nuklearnom ratu a vi mozete pricati price kakve hocete. U istoriji covecanstva niko nije pravoio oruzja radi razoruzanja vec je uvek isto upotrebio.To bi mozda i bila Bozija pravda jer zlo je nadvladalo razum zahvaljujuci mesetatenju i pokvarenoscu nesavrsenog coveka pa kao takav i treba da nestane sa ove predivne, od Boga nam date, planete koju nicim ne zasluzujemo.Gospodu pozdravljam na ovom skupu i zelim im razmisljanja i recitost dobijenu iz vise civilizovanije dimenzije-ako je moguce.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *