Dugogodišnje nestručno vođenje „Novosti“ krivo za dug od 10 miliona evra

Dugogodišnje nestručno vođenje „Novosti“ krivo za dug od 10 miliona evra

1 октобра 2013

NovostiZaposleni u „Večernjim novostima“ pozvali su danas u otvorenom pismu Vladu Srbije i nadležne službe u MUP da konačno saopšte da li je okončana istraga u Kompaniji „Novosti“, a ako jeste, pitaju – ko je odgovoran za „urušavanje jedne od svojevremeno najuspešnijih kompanija u Srbiji“.

Zaposleni u „Novostima“ očekuju od predsednika i prvog potpredsednika Vlade Srbije da se lično angažuju da ne dođe do gašenja jedne od najvećih i najuticajnijih medijskih kompanija na Balkanu.

„Ako u tom smislu i dalje ima nejasnoća – pozivamo nadležne državne institucije da se još jednom vrate Izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije na čijem je čelu bila Verica Barać i da prouče dve krivične prijave koje je ona podnela protiv odgovornih za stanje u Kompaniji „Novosti“, navodi se u saopštenju koje su potpisali predsednica Sindikata novinara Srbije Dragana Čabarkapa i predsednik Jedinstvenog sindikata Kompanije „Novosti“ Srećko Obradović.

„Večernje novosti“, koje ovog meseca obeležavaju 60 godina postojanja, decenijama su najtiražniji dnevni list u Srbiji, i danas su najtiražniji i najčitaniji, veliki jubilej dočekuju sa više od deset miliona evra dugovanja Kompanije „Novosti“ po raznim osnovama, dodaje se.

Ta dugovanja su, kako se ističe, posledica višegodišnjeg „nestručnog, megalomanskog vođenja Kompanije od strane bivšeg rukovodstva“.

Zaposleni u „Novostima“, navodi se, ukazuju na činjenicu da veliku odgovornost u ovom slučaju snose i bivše vlade Srbije, koje su sve znale i tolerisale katastrofalno poslovanje Kompanije, u kojoj država ima 37 odsto vlasništva, a od jula 2011. godine i upravljačka prava.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u