„Đukanović je finansijer antisrpske propagande i mržnje u Crnoj Gori“

„Đukanović je finansijer antisrpske propagande i mržnje u Crnoj Gori“

26 avgusta 2013

Miodrag LekicLider Demokratskog fronta (DF) Miodrag Lekić istakao je u intervjuu za „Vijesti“ da režim Mila Đukanovića, umjesto ozbiljnog odgovora na dramatično stanje u Crnoj Gori, od blokirane Vlade i gotovo bankrotirane ekonomije do starih i novih afera kriminalno korupcionaškog karaktera, pokušava da skrene pažnju sa aktuelnih problema. On je istakao da je režim u tu svrhu iskonstruisao navodne probleme u DF-u.

On je ocijenio da je komično da je Demokratski front do juče od partijsko medijskih punktova DPS-a tretiran kao velikosrpski savez, da bi odjednom od istih bio proglašen za antisrpsku grupaciju.

„Milo Đukanović koji je patron i finansijer punktova za antisrpsku propagandu i mržnju u Crnoj Gori, koji tokom svake korupcionaške afere u koju su on, njegova porodica i njegov krug prijatelja upleteni uvijek otkrije da se iza svega krije velikosrpski hegemonizam.

On sada ne samo da od DF-a brani Srbiju, već u toj državi računa na svoje medijske i druge punktove, a za medijsko propagandne operacije najnižeg nivoa u Crnoj Gori dovodi i plaća osobe iz Srbije.

Kada bi se radilo o odgovornim predstavnicima crnogorske vlasti oni bi ovaj avgust iskoristili za ozbiljnije stvari, recimo da konačno tačno saberu postojeće dugove države i KAP-a sa kojim već dugo misteriozno upravljaju, dugove koji nam dolaze bez tužbi i one po najavljenim tužbama, dakle, sve te dugove po kičmi crnogorskog stanovnika, a čije otplaćivanje žele prebaciti upravo na leđa građana“, naglasio je lider DF-a.

Lekić saopštio je da ga je tokom međusobnog optuživanja Nebojše Medojevića i čelnika srpske Vlade telefonom pozvao srpski premijer Ivica Dačić i ukazao mu na potrebu prevazilaženja nepotrebnih polemika.

„Povod je bila nastala polemika, a Dačić je meni telefonirao. Ukazujući uljudnim tonom na potrebu prevazilaženja nepotrebnih polemika, on je ponovio spremnost da lično doprinese daljem izgrađivanju dobrih odnosa između Srbije i Crne Gore“, rekao je Lekić Vijestima.

On je kazao da je uzvratio istim stavom. „Dogovorili smo se o budućim kontaktima s ciljem da doprinesemo dobrim i ravnopravnim odnosima“, rekao je Lekić.

On je naveo da polemika nije izazvala nikakav sukob u DF-u.

„U DF-u nije bilo nikakvih sukoba i sa (Andrijom ) Mandićem i (Nebojšom) Medojevićem prije dva dana u Mojkovcu imao sam uspješan sastanak sa aktivistima tamošnjeg DF-a“, naveo je Lekić.

Prema njegovim riječima, DF je koalicioni savez koji iznutra funkcioniše demokratski, i sa pravom na izdvojeno mišljenje, pa i na poseban stil javnog argumentovanja.

„U konkretnom slučaju se radilo o samostalnom komentarisanju prilika i ličnosti u drugoj državi, i tu treba biti obazriv. To sam, nakon ove polemike, i rekao Medojeviću. Drugi su to rekli javno, s pravom držeći do dobrih odnosa sa Srbijom“, kazao je Lekić.

On je ocijenio da su s druge strane, mnogi, među kojima i Medojević, u pravu kada ukazuju da postoje regionalne mafije koje povezano funkcionišu u više država jer se radi o nekoj vrsti mafijaške federacije. „Tako da komentarisanje i borba protiv kriminala vodi neminovno i do drugih država“.

(IN4S.NET)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *