„Đukanović se ponaša gore od Staljina“

„Đukanović se ponaša gore od Staljina“

6 avgusta 2013

milo-djukanovic_10Opozicioni Demokratski front (DF) ocenio je danas da se crnogorski premijer Milo Đukanović, u nametanju vladine ekonomske politike, ponaša „gore od Staljina“.

Đukanović je ranije kazao da je parlament, izostankom potrebne većine za vladin predlog rebalansa budžeta, poslao poruku da je odlučio da se zatvori Kombinat aluminijuma Podgorica (KAP).

„Povlačenje rebalansa budžeta iz skupštinske procedure jasno pokazuje da je Đukanović u iživljavanju nad narodom više nego preterao, pa ga u tome nisu mogli podržati ni koalicioni partneri”, kazao je poslanik DF-a Janko Vučinić.

On je, u izjavi za medije, naveo da je rebalans budžeta najvećim delom bio direktna posledica tajkunsko-mafijaških poslova, koji su se događali u KAP-u.

„Rebalans budžeta i donošenje svih poreskih zakona u ovolikom broju i za ovako kratko vreme nije se dešavalo ni za vreme najvećih diktatora, čak ni za vreme Staljina”, kazao je Vučinić.

Komentarišući dešavanja u vezi KAP-a, on je naveo da je neverovatna, ali istinita činjenica da su jedna fabrika i njena privatizacija povukli na dno celu državu i ugrozili njen ekonomski i pravni sistem.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *